95    3    0  

Skifte ledning til Vaffeljern - Type

 2     0
Hei,

Jeg har et helt nytt vaffeljern fra Wilfa, som jeg klarte å ødelegge ledningen til. Fikk vite av en kompis at jeg kunne skifte den, og at den jeg skulle ha var en jordet ledning med stikk i den ene enden, H05 3G1.0mm2. 

Da jeg hadde kjøpt en slik ledning, ser jeg at ledningen til vaffeljernet heter :  H05rr-f 3G1.0mm2 
og den jeg hadde kjøpt er en: H05vv-f 3G1.0mm2 


da jeg googlet dette fant jeg ut at "H05rr-f" indikerte at den ledningens ytre isolasjon er gummi mens "H05vv-f" indikerer at ledningens ytre isolasjon er plastikk.

Fant også ut at den av gummi, kunne tåle varme litt bedre enn den med plastikk. Men den som heter H05rr-f er ikke å finne lengre, en plass fant jeg at den var gått ut av produksjon.

Spørsmålet mitt blir, kan jeg bruke H05vv-f på vaffeljernet? vil det bli for varmt?

 Set at vannkokeren fra Wilfa har en H05vv-f ledning.

Glad for alle svar.

   #1
 46     0
Hallo
Det er nok bare å bytte i vei. Du bør uansett unngå at ledningene berører noe av de varme delene inni.
TSt
   #2
 9 152     0
Mulig plast kabel tar lettere fyr hvis en er uheldig så en bør kanskje være enda mer forsiktig med denne kabelen. EN skjøteledning med gummikabel kan også konverteres til dette formålet så det er ikke alltid en må kjøpe nøyaktig det en har.
  (trådstarter)
   #3
 2     0
Takk for svar Smile Ser de har en kabel på Biltema H05rn-f G1.0mm2, er også en gummikabel, om den står det at den tåler oljesøl også, så den blir brukt i utekabler). (så også i dag, at akkurat den kabelen var på et dobbeltvaffeljern på OBS, så da kan det jo ikke bli så feil.)

:)