9,254    9    0  

Spotter under kjøkkenskap

 28     0
Er på jakt etter spotter under kjøkkenskap.
Vi har strømpunkt i skapet og kan legge ut derifra.

Tenker først og fremst på integrerte spotter. Platen til kjøkkenskapet er ca. 1,5cm. Kan evt. legge opp en ny plate i skapet slik at jeg får 1,5cm x 2 for spottene.
Hva finnes her? Hvordan er det lagt opp mot strøm? (må trafoen også inn i skapet?)

Hva finnes det av eksterne spotter som monteres rett under kjøkkenskapet? Disse er jo enklere å montere, men kanskje ikke så pene?

   #2
 21,481     Enebolig     0
Hvis du har skjørt under overskapene kan du fint bruke Limelight ol. Da vil man ikke se disse med mindre man leter etter dem.

Finnes også greie innbyggingsspotter med 20W pære. Disse må ha trafo som plasseres inni et skap eller over skapene. Har ingen link her og nå, men sikkert noen som finner. Disse følger ofte med innredningen, men da ofte til bruk inne i skap med glassdører.
   #4
 211     Ålesund     0
Brukte Effect Triangel fra Defa sist, synes ikke det gjør noe om lyskilden synes, og disse gir også bra lys til sidene.

Spotter under kjøkkenskap - effect.jpg - mxlars
   #6
 409     trøndelag     0
jeg mar møbelspotter i åverskapa. laga dobbel bunn i skapet, vises ikke fra utsiden av skapa.felte inn lysa og trafoene der.slapp således denn styge lys lista
å lyskilden vises ikke i det hele tatt.denne løsningen tror jeg neppe ein får
kjøpt ferdig. ;D
   #7
 211     Ålesund     0

Ligger det noen prislister på disse defalysene noenplass?


Er ikke sikker, den typen her er på slutten av kampanjen hos Elektroskandia nå til 115,- xMva/stk (løse/uten trafo) - tror normal/villedende prisen var 170-180/stk.

Ser bra ut når de er montert, og gir en god del bedre lys enn disse 'metallpyramidene' for montering i bakkant underskap - hele glassplata(ca. 10-12mm. tykt glass) sprer lyset.
De har to enkle ledere (tynne silikonkabler på ca. 3mm.) som er lett å skjule, og ledningene kan føres opp eller ut en utsparing i bakkant av braketten. Skruer og matchende deksel til disse følger med.


   #8
 8     0
Jobber med samme problemstilling for tiden.

Jeg vil helst ikke ha spotter fordi jeg har stein-benkeplate, og den gir kraftig refleks slik at du blir litt blendet ved benken av spottene som peker ned, og det blir enda verre hvis de er montert i bakkant (mot veggen) slik disse pyramidene er.

Da har jeg funnet to løsninger uten å legge inn dobbel bunn i skapet for å få tykkelse nok til innfelling;

1. Det kommer nå kald-katoderør som er supertynne og som enten kan monteres under skapene med en meget smal list, eller rett og slett legges inn i et lite frest spor på undersiden av skapet.  Litt dyr løsning enda.

2. Det finnes løsninger med T5-rør som ligger i en alu-profil som ikke er stort tykkere enn T5-røret, og det kan bli tøfft med en smal alu pyntelist, og hvor lyste peker bakover mot veggen slik at alt lyset blir indirekte og behagelig. 
Jeg har foreløpig bare sett disse i garderobeskap fra en italiensk produsent (husker ikke navnet nå, men markedsføres hos IdeSkeidar blant annet). Der var aluprofilen lengre enn lysrøret inni, og kan dermed kappes, gjerdes og skjøtes til å passe skapene perfekt. Lengder var 50 eller 100 cm.

Finner noen mer ut om dette er jeg meget interessert !
   #9
 211     Ålesund     0
Liker heller ikke spotter og reflekser egentlig, ser det begynner å komme 220v spotpærer med matt frontglass og håper dette kommer på 12v snart også.
(Defa'ene i bildet har forresten bare løs pære uten reflektor).
Tror et jevnt gjenskinn fra lysrør i benkeplata vil være minst like irriterende som spotter.. Ville prøvd med møbelspotter for innfelling med matt frontglass først (evt. dioder) for å få et matt og jevnt lys.

På badet her ble det downlights med std. spotpærer og matte kupler, kjempefornøyd med den løsningen - gir godt lys uten å sjenere.