2 175    24    3  

Veldig høy regning fra elektriker

 188     Rogaland     0
Vi fikk nettopp montert downlights i stua og på kjøkkenet. 3 stk på én dimmer + 5 stk på en annen dimmer i stua, 4 stk på en tredje dimmer på kjøkkenet.
Regningen på dette endte på totalt 40k kr inkl. mva. Virker ikke dette veldig dyrt?

Kort oppsummert er kostnaden fordelt slik
  • SG Junistar Gyro 8W LED, 1267 kr pr stk, totalt 15 225 kr

  • 6 timer x 2 elektrikere (1 servicemontør á 906 kr/time, 1 lærling á 637 kr/time)

  • 2 stk ELKO 316 GLED RS dimmer PH á 4095 kr (artikkelnr. 1471474)

  • 1 stk Schneider Electric Exxact dimmer universal 420W hvit á 2132 kr

  • Diverse materiell: 6372 kr


(alle priser inkl. mva.)

Spottene ligger til 699 kr hos Elektroimportøren, ELKO dimmerene til 1499 kr, og Schneider dimmeren til 1096 hos Elhandel.no.
Jeg vet ikke hvilken avanse som er vanlig hos elektrikere, men spesielt de ELKO dimmerene synes jeg det er ganske drøyt at de tar 4000 kr for, 270% av prisen på nett. Eller?
Akkurat hvorfor de har brukt de dimmerene i stua, og en annen på kjøkkenet er også litt uklart for meg. 

Kan vi gjør noe med dette? Finnes det en grei måte å spørre om ikke de har tatt litt godt i på prisen, eller spørre om avslag? 
Helt greit at de har høyere avanse på materiell enn nettbutikker, men en del av dette virker litt drøyt. 

(Vi avtalte ikke fastpris på forhånd, pga. gode erfaringer med samme firma tidligere, og varme anbefalinger fra venner og kjente. Dette er et lokalt firma, så vi velger å stole på at vi får den beste prisen om vi lar alt gå på timer. I ettertid burde vi kanskje i det minste fått fastpris på dimmere, downlights og timepris -- neste gang handler jeg alt på nett selv og legger jobben ut på en eller annen anbudstjeneste!)

   #1
 7     0
Heisann

Komme fra stavanger og er elektriker så kjenner markedet godt Smile

syns det er totalt unødvendig og forstår ikke hvorfor dem har brukt 316 Gled når 315 gle fungerer utmerket til sg gyro spoter og koster en brøkdel av prisen....
syns virkelig du skal klage på dette... dette hørtes utrolig merkelig ut og virker ikke som dem er interesert i å ha deg som kunde lengre Tongue
   #3
 33     0
Hei!
Er selv elektriker, og synes dette hørtes i overkant dyrt ut ja..

Timeforbruket hos montør+lærling høres veldig greit ut, er også ganske standard priser på timene. I mitt firma ligger vi på rundt 800,- pr time inkl. mva. for servicetekniker. 900,- pr time vil ikke være uvanlig, spesielt i større byer.

Men jeg stusser over påslaget på matriellet..
Vår standard pris på SG junistar spot ville vært 830,- inkl. mva per stk. om du forespurte pris.

Elko 316 GLED ville du fått til 2300,- inkl mva per stk.
Som nevnt ovenfor hadde det ikke vært noe problem å bruke Elko 315 GLE på disse spottene, de ville vi tatt 615,- pr stk for inkl mva.
Denne kunne man godt ha benyttet på alle 3 sonene som du ville ha dimmer på.

Hva div matriell vil si, og prisen på dette kan jeg nok ikke uttale meg om!

Men ville ha ring og forespurt avslag på matriell, og samtidig høre begrunnelsen for dimmerne de har valgt om jeg var deg!
T1
   #4
 429     0
Jeg mener at dette er i overkant av hva du skal akseptere. Timepriser og timeforbruk ser OK ut, men påslag på materiell er helt latterlig. Posten "Diverse materiell" må du få spesifisert. Det må de kunne gjøre når de gjør en jobb på tid og kost. Valg av kostbare dimmere svekker troverdigheten til dette firmaet ytterligere.
   #5
 7 591     Bærum     0
Han har vel brukt det han har i bilen. Useriøs oppførsel. Påslaget er også drøyt, men det har vi jo diskutert utallige ganger.
   #6
 7     0
diverse materiell er nok rør , spot kabel , spot kasser , bokser , pn , letti , wago , elko ramme Smile alt annet man trenger...
  (trådstarter)
   #7
 188     Rogaland     0
diverse materiell er nok rør , spot kabel , spot kasser , bokser , pn , letti , wago , elko ramme  Smile  alt annet man trenger...

Stemmer. Jeg bare summerte opp alt, men det står detaljert på faktura.

Takk for hjelp så langt. Vi prøver å høre om det er mulig å få til litt bedre priser på spottene og dimmerene, og sjekke hvorfor de har brukt så dyre dimmere.

   #9
 1 451     Harstad     0
Kjøp inn samme materiell på nett og send det til elektriker og be om å få det kreditert. Hehe. 😂
Signatur
   #10
 2     0
Hadde nettopp elektriker fra christiania elektro AS på besøk, dette selskapet kan virkelig skrive med gaffel!

Hentet dem inn via mitt anbud.no
750kr for utkjøring
500kr timen (lokke-pris!!!)
+ kostnad for materiell

Trengte 2 nye stikkontakter (en til stekeplate 20A og en til komfyr 16A) 1m fra sikringskapet. det ble brukt 2,5timer. Regningen endte på 14200,-, er ikke dette latterlig dyrt?

Komfyrvakten som vi fikk 15% "rabatt" på kom på 6017,- (Like mye som 4x komfyrer fra Ikea). Sjekket prisen da denne type elektronikk ikke er spesielt sofistikert. Som privatperson kan man kjøpe nøyaktig den samme enheten for kr 2390, la oss si at elektrikere kjøper de inn for en drøy 1000 lapp, dvs 600% påslag. Sikringene som med "15"% rabatt kom på 1350 pr stk kan kjøpes for kr 599 over disk.

Er dette noe som bør klages inn til forbrukerrådet eller er dette et dødt løp? Vi ble aldri informert om at prisen var så hinsides høye!