43    1    0  

Bruke balansert ventilasjon til oppvarming?

 12     0
Hei!

Jeg irriterer meg ofte over at varmepumper ofte blir montert der hvor det oppholder seg folk oftest, og det som ofte plager meg da er enten for kald luft/trekk på sommeren, eller for varm/tørr luft på vinteren.

Er det noen fornuftig løsning på dette ved å pumpe den varme luften inn i balansert ventilasjon så varmen sprer seg "bedre" i alle rom, eller har dette sine egne utfordringer?

Et poeng jeg har lest er at tilluftsventilene ofte hadde kaldere luft enn temperaturen i rommet så lufta som ble pumpet inn sank inn og blandet seg med lufta i rommet, kontra at den var like varm eller varmere og da holdt seg ved taket og kun forsvant ut igjen i utluftingsventilene.

Men godt mulig det finnes et fornuft forslag på å løse dette Smile

TSt
   #1
 12 091     0
Luft er ikke beste mediet til å flytte varme. En ser det jo på innedel av varmepumpe ved at denne kun tar luft lokalt og sender den ut igjen kort unna. Her er det masse luft som passerer i forhold til det som får plass i en kanal. I tillegg må en få til sirkulasjon for å få inn varme. Det nytter ikke å blåse inn i en lukket flaske som eksempel.