3 519    12    3  

Elko digital termostat som skrur seg av

 162     Oslo     0
Jeg har en termostat RS Elko Super TR PH som styrer varmefolie under parketten i stua, som ikke er spesielt stor (en drøy kilowatt tror jeg). Anslagsvis 3-4 år gammel. I det siste har termostaten begynt å slå seg av, dvs. at skjermen går i svart og ingen strøm/varme leveres. Ingen respons på noen knapper. Hvis jeg skrur av sikringen noen minutter så starter den opp igjen, men det virker å bli kortere og kortere mellom hver gang den skrur seg av, nå typisk et par dager.

Noen som har vært borti noe slikt eller har noen formening om hva det kan dreie seg om?

   #1
 3 481     1
Kjenner til dette ja. Det er innebygget noen feilkretsløp i denne termostaten. De sjekker flere ting bla. strømkvaliteten. Jeg hadde problemer med en slik etter at kunden hadde satt inn tredemølle i nærheten av en slik. Etter å ha snakket med Elko så fikk jeg høre at denne modellen kan være litt sær. Jeg byttet til simplere termostat og siden har det aldri vært noe tull.
Er det kommet noe nytt utstyr på kursen eller i nærheten av termostaten?
TSt
   #2
 7 119     0
Tror ikke det er slik her men et sted termostaten styrer kontaktor og ikke varmen direkte fikk jeg beskjed om at en skulle montere RC ledd over spolen på kontaktoren. Når dette ble gjort så er alle feil borte. Hvor denne skulle monteres her er jeg ikke helt sikker på.
  (trådstarter)
   #3
 162     Oslo     0
Etter å ha snakket med Elko så fikk jeg høre at denne modellen kan være litt sær.


"Litt sær" vil jeg nå heller kalle å "ikke virke" Smile Tror ikke jeg har noe merkeligere nytt utstyr her enn en iphone-lader og lignende. Bortsett fra ny og moderne strømmåler for noen måneder siden da. Har ingen kontaktor heller.
HSt
   #4
 24 951     Lillestrøm kommune     0
På Løten stoppet Tesla å lade med nye strømmålere så er den veldig kresen så kan det være synderen
   #5
 3     1
Har også en lignende feil på min RS ELKO SUPER TR PH. I det siste har den begynt å slå seg av, når den kobler inn kablene. Det rekker så vidt å lyse rødt (varmekabler innkoblet) før den slår seg av. Det starter opp igjen med en gang, men gjør det samme så fort den kjører i gang kablene. Ingenting nytt er tilkoblet på samme kurs eller i nærheten. Har virket helt perfekt i 2 år.
   #7
 3     0
Kjøpte ny termostat 🙈😂 Tror det er en feil på termostaten, så dere får det sikkert igjen på garantien 👍

   #8
 3     0
Skjønner. :))Takk for raskt svar!
Så byttet du den selv? Hvor kjøpte du den?
Vurderer å hente inn elektriker, har et par andre småting som må sees på også.
   #9
 3     0
Husker ikke hvor jeg kjøpte den, men ble veldig fornøyd med den nye jeg kjøpte 👍 Jeg byttet den selv ja, men vær sikker på at du kan det hvis du skal gjøre det selv 😊 Kan nok være en lur idé å ta det sammen hvis en elektriker skal gjlre noe annet småtteri ohså 👌👌
Elko digital termostat som skrur seg av - 15731469977148351143916065167279.jpg - LasseUt
   #10
 3     0
Nice! 👍🏻Ja, jeg får vel bare kjøpe meg en ny termostat først og bestille elektriker til jeg har fått termostaten.