138    5    0  

Håndkletørker glovarm?

 2 164     Sørlandet     0
Hvor varm skal egentlig en håbdkletørker bli på overflaten? Kan ikke holde hånda mer enn ca 1 sekund. Var litt betenkt til å la den stå på mtp brann. 

Typen det er snakk om er en Pax TR60 som fulgte med huset for 5 år siden så jeg vet ikke hvor gammel den er men tipper rundt 10 år. Elektrisk. Trolig rundt 60w. 

Har ikke hatt den på før. Har mer blitt brukt som klesknagg...

  (trådstarter)
   #1
 2 164     Sørlandet     0
Ingen som har håndkletørker og reagert eller IKKE reagert på overflatetempen?
HSt
   #2
 27 192     Lillestrøm kommune     0
Det høres jo galt ut, min skal stå på
Vannbåren varme når det kommer
   #3
 2 891     0
Jeg ville være litt forsiktig, for å si det sånn.

Jeg har selv brent meg - det kunne blitt bokstavelig - da jeg under en ekstrem kuldeperiode for noen år siden fant på å varme senga mi for natta ved å legge min elektriske golvmatte, 70*50 cm, 70W merkeeffekt, mellom madrass og dyne. Den varabsolutt ikke beregnet for tillukking! Før jeg reagerte, var både laken og dynetrekk ganske brunmønstret, etter varmetrådene (og govmatta selv var svidd til det ubrukelige).

En følge et at jeg har fått stor tiltro til vannbåren varme. Er det "varmt nok", strømmer varmtvannet videre, uten å brunsvi noe.

Så har du mulighet for å skifte ut håndkletørkeren med en som går på vannbåren varme, så gjør det!
  (trådstarter)
   #4
 2 164     Sørlandet     0
Takker for inputs. Dessverre Lite mulighet til vannbåren:(

Tenkte ikke på å lese i en nyere bruksanvisning til pax. Der sto det at overflatetempen blir ca 60 grader og kan brenne deg. Dette på en 55w. Min ser ut til å ha 80w. Klarte såvidt å lese merkeskiltet. Om 55w kun er kortere vet jeg ikke.

Konklusjonen er at alt er som normalt. Men fruen har krevd den avskrudd om natta og om ikke lenge er den vel bare en kleshenger igjen😂

Det lille den ble brukt ga meg ikke noe særlig komfortfølelse av varme håndkler (de blir jo ikke tørketrommelvarme akkurat) og de tørket like fort som når de henger (riktigk) over dusjveggen. Dette er ikke ett produkt jeg legger mye innsats i å få på plass når vi evt pusset opp badet. Terningkast 3.
   #5
 255     Nord-Jæren     0
Du kan evt. høre med elektriker om å montere en effektregulator i stedet for strømbryter til den (om den er permanent koblet uten støpsel, og har en elboks med bryter).
Signatur