3 534    15    2  

IR panel - erfaringer?

JEG
 248     Rogaland     0
Se eksempelvis her: http://www.sparmax.no/?action=produkter&id=24&cattext=Infrar%F8d%20oppvarming

Prøver å finne informasjon og erfaringer om dette, uten hell, så prøver her. Ser det er kommet sporadisk opp i forumtråder fra ca 2009 og spesielt ifm badstu, men lite ellers. (Har vel også vært produkt-representant som har postet..).

Hva tenker folket om denne typen oppvrming?

   #1
 5 412     Langhus     0
På generell basis virker det på meg som at leverandører av "ir-varme" ofte skryter på seg betydelig mer enn de kan holde.

For ettermontering i et hus som "lekker varme som en sil" så kan jeg se at det kan ha noe for seg, men, for de fleste andre situasjoner, nei.
Signatur
JEG
  (trådstarter)
   #2
 248     Rogaland     0
Hm.. Ja... Synes det er betenkelig lite info om dette...
leo
   #3
 185     Kristiansand     2
Hei,
det har tidligere vært en del useriøs markedsføring av slike produkter. Har selv vært utsatt for en slik selger, og har nærmest bedt vedkommende legge seg inn på en passede institusjon.

Nå ser det ut til at det er flere leverandører på markedet, og ingen av dem skryter på seg noen healende egenskaper. Det er jo en god start.
Eksempel:
www.providavarme.no
www.infravarme.com/?lang=no
www.thermonordic.com/

I kommunen der jeg jobber har vi montert dette i en gymsal. Trolig veldig besparende i slike tilfeller.

Jeg vurderer slike over spisebordet vårt. Tenker spesielt på morgenen når vi står opp og spiser frokost, før vi drar på jobb og skole. Det er lite gunstig å holde hele stua på 50 m2 varm gjennom hele natten når vi bare trenger varme en drøy halvtime på et lite sted.

I tillegg vurderer jeg faktisk dette som oppvarming på et bad vi skal bygge opp, i stedet for å installere varmekabler. (Galskap, hører jeg 100 stemmer skrike i kor... kanskje med rette, kanskje ikke..)
Signatur
JEG
  (trådstarter)
   #4
 248     Rogaland     0
Kanskje, men vurderer selv dette hvis jeg skulle pusse opp badet "cheap-as-style" (våtromsplater + våtromsbelegg). Er takvarme (!) der nå. (Skjønner ikke egentlig hva det er, men det er vist det...)

Takker for lenker!

   #5
 4     0
Er det noen som har erfaring med IR-paneler til hjemmebruk her nå? Det nytter ikke å finne norske forbrukertester på nettet. Jeg synes alt det som sies på produsentenes hjemmesider virker veldig lovende. Men det er kanskje en grunn til at de større kjedene (Elkjøp, Expert) ikke fører slike produkter?
HSt
   #6
 27 192     Lillestrøm kommune     0
Lite volum tenker jeg, men et SINTEF forsøk viser at vannbåren takvarme er ikke så dumt så dette burde virke. Et lite obs hvis du har Takess plater med folie, de tåler overraskende lite strålevarme (om det er et problem vet jeg ikke)

leo
   #8
 185     Kristiansand     0
Jeg fikk tak i to av en litt annen type for ca to år siden (1000 og 800 w). Hang den sterkeste opp i taket over spisebordet.
Jo, den virket. Kanskje bra også. Katta fant seg fort en ny favorittplass. Akkurat montasjen var vrien og litt tvilsom, og mine verste aner slo til da det falt ned etter ca en uke. Heldigvis ingen som satt under!

Vurderer å henge det opp igjen med sikring, eller på veggen, men fikk litt kalde føtter (bokstavelig talt). Men rakk ikke å teste det ut tilstrekkelig (strømforbruk etc). Helst skal man ha en stikkontakt i taket.
Signatur
   #9
 1     0
Har noe erfaring med IR varmepanel, har et mindre på 400w på mitt soverom, har vært inne på tanken å kjøpe et med bilde til stua.
Kom over denne siden: http://solvarm.no/ , virker seriøs og ser bra ut. Noen andre som har kjøpt og er fornøyd ?
   #10
 12     0
Jeg slenger meg på her. Vurderer infrarød "panelovn" istedetfor vanlig panelovn. Gammel bygård, ikke etterisolert, en del varmetap mao.

Så egentlig for meg å bare sette IR-ovner der jeg egentlig hadde tenkt å ha vanlige panelovner (dvs. lavt på vegg / under vindu), men vet ikke hvordan det vil funke. Hvis det er sånn at disse ovnene må ha kremplass midt på veggen, eller i taket, for å funke, er det ikke interessant.

infravarme, providavarme og sesnor (fører dynatherm) er de jeg har funnet.