91    1    0  

Isolere en garasje

 191     Bergen     0
Hei, har en gammel garasje som det "blåser rett gjennom".
Så jeg har tenkt litt på å isolere den, men dilemmaet mitt er følgende:

Takstein står rett på lektene, lektene rett på takstolene eller hva det heter (beklager, noob in the room).
Så det er ingen "tetting" under taksteinene, ikke noe vindpapp eller noe, hvis det begynner å lekke vil dette renne inn.

Så derfor tenker jeg at jeg ikke kan isolere der på tradisjonelt vis, det blir jo vanskelig å tette dette mot vann, når lekter og taksteiner er på plass. (umulig?). Men så kom jeg på en tanke da, er det mulig å isolere det med feks isopor eller noe annet som tåler fukt? Nå ønsker jeg selvsagt ikke fukt der da, men det vil jo være lite lurt å legge til rette for mugg Smile

Veggene er ellers "ok" å få til, noe av det er kasset inn, men det kan jeg bare rive av og så hive dampbrems og pakke inn igjen.

Det skal sies at i teorien kan jeg isolere slik at det blir "kaldloft" i garasjen, at jeg isolerer heller gulvet mellom.
Men da må jeg gjøre noe med den åpeningen som er mot "loftet", den er vel laget der så man kommer seg opp Smile

Garasjen er ellers veldig liten og strengt tatt ganske dårlig (fra 60-tallet), men jeg tenker at selv om jeg ikke får den til å bli som en ny garasje, så kan jeg få opp temperaturen litt hvis jeg skal gjøre noe der om vinteren, type polere bilen eller noe. 
Signatur

   #1
 1 633     Trondheim     0
Høres ut som en ganske åpen konstruksjon, som sikkert er laget slik at om det kommer fukt inn så tørker det ut pga god gjennomtrekk.

I og med at garasjen er både liten og dårlig kan det jo være verdt å sjekke ut hva det vil koste å sette opp en ny istedenfor å bruke penger på noe som kanskje uansett ikke blir bra - og som samtidig gir risiko for fuktproblemer.
Signatur