86    2    0  

Jula luft vann varmepumpe

 22     0
Vi har et feriehus sør for Oslo på ca 165 m2 med vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken og soverom i første etasje. Planlegger å legge rør i andre etasje. Her er det kun soverom og bad på tilsammen ca 50 m2. Når badet i første etasje skal renoveres kommer vi til å legge rør istedenfor varmekabler. Anlegget er koblet til en Høiax dobbeltmantlet bereder.
Huset blir bare brukt ca 10 uker i året, men står aldri kaldt. Vi skal etterisolere alle ytterveggene og taket nå til våren. Blir da 15-20 cm i veggene og taket. Regner med at minst 90% av strømmen vi bruker går til oppvarming av vann. Ettersom anlegget er helt nytt og Enova snart slutter med tilskudd til luft vann varmepumper, vurderer vi å investere i en rimelig varmepumpe nå. Får da 15 000 kr i støtte fra Enova.
Varmepumpen vi vurderer er denne: https://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/oppvarming-og-ventilasjon/oppvarming/varmepumper-luft-vann/luft-vann-varmepumpe-416120/
Installasjonstilbud (735 kB - pdf)


Så til spørsmålene:
1. Lønner det seg?
2. Er det noen som har erfaring med å koble denne opp mot en dobbeltmantlet bereder?
3. Trenger man rørlegger i tillegg hvis man går for installasjonstilbudet?
4. Hvis varmepumpa inkl. montering kommer på under 30 000 kr, må da dette være en meget god deal? Eller er det noe jeg har oversett her?