HSt
   #11
 36,576     Lillestrøm kommune     0
Garsjen din er sikkert passe dårlig isolert dermed er en LL varmepumpe god økonomi da du kommer til å fylle på ganske mye energi som går tapt. At du da betaler bare for 1/3 av energien du bruker er da god økonomi

   #12
 7,685     Bærum     1
Jeg ville tro en terrassevarmer er greit hvis du ønsker den høyt på veggen.
  (trådstarter)
   #13
 296     Noreg     0
Garsjen din er sikkert passe dårlig isolert dermed er en LL varmepumpe god økonomi da du kommer til å fylle på ganske mye energi som går tapt. At du da betaler bare for 1/3 av energien du bruker er da god økonomi

Ja, men en må huske på at gjennomsnittlig levetid for varmepumpe er ca 8-12 år, alt etter kvalitet.
på 20 år må en altså betale for 2 varmepumper. F.eks en god panelovn til 1000 kr varer mer enn 20 år. Har aldri opplevd at en panelovn slutter å fungere.
  (trådstarter)
   #14
 296     Noreg     0
Jeg ville tro en terrassevarmer er greit hvis du ønsker den høyt på veggen.

Ja, har tenkt på det. Må sjekke litt med sikkerhet, om det er sikkert å ha en slik innendørs til permanent oppvarming.
   #15
 3,277     I huset mitt     0
Et tips er også å spesielt sjekke forventet levetid på varme-elementet i en slik terrassevarmer;)

Høres ut som pris er viktigst for trådstarter og at det løses best med panelovner.
TSt
   #16
 14,504     0
De fleste terassevarmere er nok laget for ikke kontinuerlig bruk.   L/L varmepumpe som har sparetemp fuksjon men som du ikke vil ha er det eneste fornuftige her  hvis du virkelig skal holde garasjen varm hele vinteren.  Men det er som regel ingen instilling mellom 10 og 16 grader på varmepumpe bare slik har for stått det.  (Spare temp går ikke høyere opp og comfort temp går ikke lenger ned).  Ellers er det forskjellig type panelovner som må benyttes. her er det to typer, gjennomstrømning som ofte har lavest utvendig temp og leverer varme ved konvensjon og lukkede som har mest strålevarme men som er varmest. 
HSt
   #17
 36,576     Lillestrøm kommune     1
Det hele koker ned i forventet energiforbruk, det er ikke umulig at du har nedbetalt varmepumpen på 5-7år. Det finnes de som har gevinst etter 1-2 år også.

Men kanskje reduserer du varmen når du ser det blirvdyrt og da blir energiforbruk mindre.

  (trådstarter)
   #18
 296     Noreg     0
Egentlig så vil jeg bare ha en støyfri varmekilde Smile
   #20
 3,585     0
Det finnes de som har gevinst etter 1-2 år også.

Da har du stort varmebehov! Det skal vel godt gjøres å få totalkostnaden, både innkjøp og montering, under 10 KNOK, 15 KNOK er vel mer realistisk. Regn 1 kr/kWt på strømmen; det er nok i overkant, men lett å regne på. Antatt COP=3 sparer du 2/3 av strømregningen: Du betaler 33 øre og får 67 øre fra omgvelsene, pr kWt.

Skal omgivelsene på ett år gi deg 15 KNOK spart, må du hente 15 KNOK/0,67 kr/kWt = 22.500 kWt fra omgivelsene, for et el-forbruk på 11.250 kWt, totalt 33.750 kWt. Det er godt over det dobbelte, nesten det tredobbelte, av hva jeg totalt bruker på hele eneboligen min (som enda ikke har fått en eneste varmepumpe).

Ei pumpe som totalt kostet 15 KNOK er betalt av "gratisvarmen" som du får fra omgivelsene når den på COP=3 har reelt levert 33.750 kWt varme, uansett hvor den står, uansett over hvor lang tid. For å spare inn det på ett år må du ha et snitt 365/24 varmebehov på 3,85 kW over året, som ikke dekkes av andre varmekilder.

Det høres ikke helt realistisk ut for en garasje... Knapt for et helt bolighus. Sagt på en annen måte: Jeg er litt skeptisk til de som sier at investeringen er inntjent på ett år. Selv på to år - 16.875 kWt/år varme levert fra VPen - synes meg noe optimistisk. Det kan være fordi regnskapet ikke har inkludert monteringskonstnader, eller det kan være fordi estimatet baserer seg på 2010-priser på strøm. Eller det kan være "stikke-fingeren-opp-i-været-estimater" uten noen beregninger som ligger bak.

Med 5-7 år begynner vi vel å nærme seg mer realistiske verdier. Det er uansett en god ide å regne litt på det, hvis målet med å gå for VP er å spare penger.