1 547    76    10  

Stirling.. kan denne fungere??

 117     0
Firepoweras.com  jeg har en kamerat som påstår at denne er umulig å få til, altfor mye spillvann og varme,. Har han rett? 
Har svenskene jobbet med denne i 200 år, kan ikke jobbet i alle år, men kan de ta så feil?? 

Usikker på om denne blir lagt ut? 

   #2
 15 633     Akershus     0
Var et norsk selskap som kjøpte et svensk Sterlingprosjekt for mange år siden, ble stille. Tror de holdt til i Ski/Vestby.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 117     0
kommer på markedet i juni/ juli, visningshus i grimstad? Det kan jo vere sammenheng med det du sier.
snakket med en rørlegger "litt" om dette, kunne gå sa han, så har jeg den kameraten min som hevder at det blir altfor mye spillvann og varme ut av dette, jeg må ha et stort utendørs svømmebasseng + mere.
Forhandler snakker om at varmevannet skal sirkulere i en lukket sløyfe, men jeg fatter ikke... hvem har rett?
   #4
 15 633     Akershus     0
Varmtvann i lukket sløyfa?

«Sterling er et fint ord i markedsføringen, men satt litt på spissen, så er dette en vanlig forbrenningsmotor. Slike har en virkningsgrad på ca 30% under ideelle forhold. I et hus betyr det st 70% kan utnyttes til oppvarming/varmtvann, 30% til strømproduksjon. Om du dusjer lite om sommeren, hvor skal du kvitte deg med all varmen mens du produserer strøm til elbilladingen til ferieturen?

Dette kan ha noe for seg i spesielle tilfeller, men generelt er jeg tvilende. Blir vel behov for flere tonn pellets/år. Pelletssilo?
Signatur
   #5
 2 189     Vestlandet     0
Stirlingmotprer har gjerne litt høyere virkningsgrad enn 30%, men det kommer an på hvilke temperaturer den jobber med. Har trådstarter sjekka pris?
  (trådstarter)
   #6
 117     1
nei, var snakk om 2-3 timers fyringpr dag, fylle på pellets for to dagers forbruk. 900,- i pellets pr mnd. Du er helt på linje med kameraten min som "vet" alt. jeg tenkte jeg kunne få lagt vannbåren varme over ca 60 kvm i oppkjørselen eller andre ting, men rør og arbeid er nok ikke rimelig.
Men jeg tenker, at alt spilvannet kommer vel av kjøling, og kan vel ikke gå inne i rør, det må vel ut i naturen, og da blir det velstor vannregning. det var vel det du nevnte☺
   #7
 15 633     Akershus     0
Du har nok rett Tovas, her antydes opp mot 50% https://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine

Et problem med dette er at mediet unnslipper grunnet utettheter. Den versjonen jeg refererte til forsøkte å løse dette ved at hele motoren og generatoren var under samme hermetiske kapsling.
Signatur

   #8
 15 633     Akershus     0
Var noen igang på sørlandet i 2012 også, kanskje samme gjengen: http://www.arkitekturnytt.no/2012/02/stirlingmotor-som-hjemmekraftverk.html

Dersom en skal produsere husets varmebehov i løpet av 2-3 timer, ser jeg for meg et solid varmelager. I tillegg, om du ønsker strøm hele døgnet, så tilkommer generator, likeretter batterilader og vekselretter for å få 230V ut igjen fra batteriet.

Vannregning får du ikke. Igjen, systemet fungerer nesten som en bilmotor. Den produserer varte som tas opp av kjølevannet og avgis gjennom radiatoren. Her i form av en viftekonvektor eller gulvvarme i stua. Intet vannvorbruk og spillvarmen varmer huset. 

Jeg tviler.

Signatur
  (trådstarter)
   #9
 117     0
Tovas: noen snakket om 150 000,-, hva som inngår i dette husker jeg ikke, men det høres ut som dette hadde vert en perfekt løsning for en som skal bygge hus etter nek 400, lavspenning, og kutte strømkabelen, om dette fungerer, som vi er litt tvilende om.
  (trådstarter)
   #10
 117     0
KjellG, jeg og tviler, jeg prøver å kalkulere hvordan jeg kan greie meg med et honda bensin agregat, kan bli mye penger i bensin, men hjelper nok litt med god isolering, gjenbruk av gråvann, ved fying.?