6 881    4    0  

Har noen erfaringer med bruk av energirådgiver?

 136     0
Jeg har undersøkt priser på noen få ENOVA-godkjente energirådgivere i Oslo-området. Det er ikke så mange, og av de tre jeg har snakket med, så varierer prisen fra 10 tusen til tretti tusen  kroner. I følge ENOVA er det flere godkjente rådgivere i Oslo, men de er ennå ikke lagt ut på ENOVAs nettsider. Den dyreste påstod at de brukte en modell, men jeg fikk ikke tak i hva det innebærer.

Har du brukt energirådgiver i Oslo-området? Hva tilbyr de? Har du priseksempler? Kan du anbefale eller fraråde noen?

   #2
 114     Oslo     0
Hei.
Er rådgiver og har nå vært gjennom noen oppdrag. Har vært skeptisk til opplegget (er fortsatt litt), men ser at kunden har nytte av informasjonen.

Vi tar 10 000 ink mva for slike oppdrag. Da dekker Enova støtten til rådgiving halvparten.

For dette får du:
- befaring. Her blir aktuelle problemstillinger og løsninger diskutert og er kanskje det kunden får mest ut av ifht alt man lurer på 
- beregning. Denne avdekker hvilke tiltak som må til for å få støtte til oppgradering fra Enova. Evt beskrives de tiltak som er aktuelle for boligeier. I tillegg utfører vi en grundigere analyse i SIMIEN i de tilfeller der nytt oppvarmingsanlegg skal dimensjoneres. Ved omfattende oppgradering kan effektbehovet til oppvarming senkes drastisk eller så kan det være en oljefyr som skal erstattes med varmepumpeløsning. Uansett er det greit å få beregnet det faktiske behovet.
- oppfølging. Så langt det lar seg gjøre hjelper vi med svar på spørsmål og vurderinger av problemstillinger som dukker opp underveis.

Signatur
   #3
 646     Trondheim     0

Hei,

Om jeg har forstått det rett så krever Enova at evt. tiltak som energirådgiver kommer frem til gjøres og dokumenteres av fagfolk ? Man kan jo få veldig mye støtte men om man har tenkt å gjøre den del selv så blir det vel dyrere å få støtte om man er avhengig av fagfolk for f.eks nye vinduer, etterisolering, nye varmekilder etc ?

-kristian
   #4
 1 594     0
Alt tyder jo på at "de som styrer landet" helst vil at folk lar være å gjøre noe som helst selv, bortsett fra sitt eget yrke. Det er jo mange eksempler på det de siste årene...

Valgte elegant å legge hele Enova satsningen på hylla; det kommer til å bli så sinnsykt mye dyrere enn å bare gjøre alt selv. Energiregnskap eller ikke.