2,659    15    1  

Beregne effekt av depron?

 146     0
Jeg prøver å beregne effekten av å legge 3 mm depron under nytt flisgulv.
Jeg har brukt kalkulatoren til rockwool:
http://www.rockwool.no/beregningsprogram/rockspar

Det er ingen isolasjonen i grunnen fra før og området er på 30 kvm.

I kalkulatoren er det bare valg for et produkt som finnes i 50, 100 og 150 mm. Produktet har samme lamda-verdi som depron (så vidt jeg vet).

Når jeg legger inn 0 mm isolasjon fra før, 30 kvm og 50 mm etterisolering får jeg en årlig besparelse på 1944 kWh.

Hvordan kan jeg bruke dette svaret for å beregne besparelsen for 6 mm?
Til orientering var besparelsen for 100 mm og 150 mm på 2494 og 2656.

jaf
   #1
 6,305     tromsø     0
Hvis du legger inn 50 mm og deler svaret på 20 så vil svaret tilsvare 3mm. innsparing 2000kroner/20 (for å få rett tykkelse)= 100 kroner. Egentlig det samme isolasjons verdien som en avis. 6mm = 200 kroner (tilsvarer 1 papp plate). 50 mm styrofoam vil være mye bedre. (100 ganger bedre).Eller 70mm styrofoam. En klarer ikke bruke et rom som er kaldt.
HSt
   #2
 36,576     Lillestrøm kommune     0
Det har ingen hensikt å beregne "gevinst" med så lite isolasjon. Du må heller sette opp en "tapsmodell" som viser at 80-90% (?) av all tilført el-varme vil gå tapt. Jeg setter et ?-tegn etter for alt vil avhenge av hva som faktisk er under dette igjen da det er hele konstruksjonen du vil prøve å øke temperaturen på. Under mitt hus er det 10-11grader. (Vet dette pga radonsug). Deler av dette er trolig varme tapt gjennom sålen. Med 40mm isolasjon grovberegnet jeg at 65% av varmetap i en kjellerstue var gjennom gulvet. (Den er kald året rundt med varmekabler i gulv).
  (trådstarter)
   #3
 146     0
Det spørs jo hvordan man ser det, men når utgangspunktet er å ikke legge plater er det jo en gevinst å legge slike plater (nå viser det seg jo at gevinsten er særdeles liten).

Det er helt uaktuelt å pigge opp, og det er ikke noe mer å ta av i høyden slik at for oss er dette det eneste alternativet.


Hvis du legger inn 50 mm og deler svaret på 20 så vil svaret tilsvare 3mm



Jeg vet ikke om jeg skjønte denne. Denne sammenhengen er jo ikke lineær, da hadde jeg fått andre resultat i kalkulatoren med 100 og 150 mm?
jaf
   #4
 6,305     tromsø     0
Det er luften som isolerer. I depron og glava. Sammenhengen er ikke lineær. Mer isolasjon gir ikke 100% mer isolasjons effekt. De første 3 millimeter isolasjon gir isolasjons effekt på en stålplatene de neste 3mm. Det er fordi de 3 første mm med isolasjon hindrer overføring av en "uendelig" mengde energi. Men selv om gulvet ditt ikke mister en "uendelig" mengde energi: Så blir det fort for dyrt å drifte over tid. På samme måte avtar effekten etter 200-250mm isolasjon. Isoler med 70mm styrofoam og lev med litt lavere takhøyde. Det fins dessverre ingen snarveier med isolering. Et kjøleskap ville vært isolert med depron duk, hvis det "virket". Isolering på kjøleskap, går jo på bekostning av innvendig plass. Nye skap har mer isolasjon (50-70 mm) og mindre (motoren er ofte 50% mindre)motor en de eldre. De eldre har stor motor (og lyd) og mindre isolasjon.
   #5
 24,658     Akershus     0
Tidligere isolete en den ytterste meteren i kjellergulver, på resten av gulvet ingenting. Vurderingen var at "gangtiden" i grunnen ble så lang at selv om den isolerer dårligere enn isopor, så ble det tilstrekkelig antall meter "isolasjon". Fra et gitt inne på gulvet regnet en langs en sirkel med origo under grunnmuren. Avstanden ble mao like langt ut på plena som en var inne på gulvet. Dermed kom også snødekke ut inn i beregningen.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 146     0
Takk for gode råd, men som sagt så er det ikke et alternativ hos oss. Blant annet er det flere dører som ligger helt opp til en drager og disse dørene har allerede 200 høyde. Pigging er uaktuelt.

Så alternativene mine er med eller uten depron.
Og som jeg mistenkte så er gevinsten minimal, slik at jeg tror jeg går for å varmekablene rett på betongen.

jaf
   #7
 6,305     tromsø     1
Legg ut et bilde. Dørene kan kappes i nedkant. (fein sag)50mm styrofoam er 100 ganger bedre en ingenting (og panelovn). Mange frysebokser klarer å holde stor temperaturforskjell med 50mm styrofoam. Varmekabler rett på betong er dessverre gjort i mange kjellere og det blir ofte stående tomme halve året. I bakken er fukten "alltid" 100% og derfor vil kjøling våre kraftig på kjellergulv.(fukt transportere varme og kulde godt).Hvis gulvet ditt sluker 2kwh i snitt, blir det (2x24x365)=17520 kroner på topp av el rekningen din. Ikke "koselig" med en kald kjellerstue. Betong har en fenomenal evne til å overføre kulde og varme. Nesten som vann.

  (trådstarter)
   #8
 146     0
Nå er jeg 195 og sliter allerede med å gå igjennom dørene i dag uten hodepine, så det er som sagt ikke et alternativ for oss. Holder med ferie en gang i året på lilleputtland. Takk igjen for tipset.

Det er klart at varme i gulvet koster penger, men det vil jo være varmetap der uansett.
I følge rockwool sin kalkulator så er besparelsen for 50 mm styrofoam på 1944 kWh for min kjellerstue (styrofoam og den støpeplaten til rockwool har vel samme lamda-verdi). Hadde jeg hatt muligheten skulle jeg selvfølgelig ha lagt det.
HSt
   #9
 36,576     Lillestrøm kommune     0
Problemet er at er det god varmeavledning så kan du tømme uendelig mengde med energi ned i gulvet. Hvilken temperatur holder dette rommet nå ?

Hos meg er det varmekabler i hall/sluse mot garasje og vindfanget. Det er løs leca under og forrige eier sier at det er isolasjon under kabler. Men august i år var 1 mnd på 3 år at varmekablene slo seg av. Åpen sokkel i front.

Så eksempelet over er helt reelt, kanskje ikke 20kwh pr år men 10 kwh ? Over 10 år har du da brukt 100k på å ikke ville gjøre noe her. Hvorfor kan du ikke pigge ?
   #10
 919     Norge     0
Jeg har tidligere tenkt at pigging er en stor jobb, men etter å ha gjort det nå på mine 2 siste hus er det ikke så ille. Brukte Biltema pigghammer og banket opp 45 kvm på 2 dager inkl å få ut massene.

Hva er årsaken til at du ikke vil/kan pigge?
Kan du Evt pigge deler av rommet?