#11
 189     0
Vann /vann gulvarme i hele 1 etg nesten hele 2 etg. Peis til kos og fyrer nok litt i perioder.

Hvorfor? Ja komfort er vel grunn nr 1 , samt at vi ønsker et anlegg som bruker lite energi i forhold til hva det gir av varme og varmtvann.
Varme anlegget har for oss vært noe av det viktigste å prioritere når vi bygger nytt. Har alltid bodd i gamle hus som man helst skal opp å fyre om natten for å holde varmen (jada jeg er en frysepinn)
Kostnad ca 230 000

   #12
 1,215     Norge     0
Hadde gammel CTC fyrkjele som var koplet ihop med radiator - gulvvarme anlegg.
Kjøpte Alpha-Innotec LW/80-M-A/SX LUFT - VANN
VARMEPUMPE 9,4KW INKL.6KW EL KOLBE.
og koplet denne opp imot fyrkjelen. Har en 200 liters varmtvannstank i serie med tappespiral fra fyrkjelen!

Har Peis med peiskassett fra Dovre på stuen i tillegg!
Signatur
   #13
 1,630     Villmarkstoppen, Malvik     0
320m2 over 3 plan, halve sokkelen utleid (med oppvarming inkludert)

NIBE Fighter 1220 10kW væske/vann varmepumpe, NIBE 200l akkumulatortank.
200 meter energibrønn

Vannbåren varme all over (i betongdekke i sokkel og 1. etg, i sponplater i 2. etg)
Kablet Centrol termostater i alle rom, samt utekompensert turtemperatur fra pumpa (uteføler).
Roth PEX/fordelere,( ca 1,5km 16mm PEX rundt omkring)...

Flexit balansert ventilasjon med varmegjenvinner - (ikke fått i drift enda).

Har pipe men ingen ovn foreløpig.

Termostatene står på 22C i oppholdsrom, i soverom står de på 16-17C men slår vel kun inn om man glemmer et vindu åpent midt på vinteren...

Valgte vannbåren/varmepumpe hovedsaklig for å ha lave driftsutgifter til oppvarming og forbruksvann, men synes personlig at det en STOR komfortfaktor i å kunne tusle rundt barbeint over flis og parkett når det er -10C ute.  :-)
   #14
 317     0
Her bruker vi ved, byttet ovn for et års tid siden, den gamle jøtulen som spiste ved forsvant ut til fordel for en ny Contura 650 et eller annet. Ikke bare varmer den nye ovnen bedre, men bruker i tilegg vesentlig mindre ved og selv om veden er gratis blir det færre turer ut i vedboden etter mer..

På badet har vi en elektrisk stråleovn som gjør jobben sin greit nok; holde badet varmt.
   #15
 164     0
Vi valgte også å investere i vannbåren varme når vi bygget hus i fjor. Bygget totalt 3 etasjer og 240 kvm. Investeringen bestemte vi oss for å gjøre uansett og uavhengig av hvor mange år det tar før investeringen lønnte seg. Det er en utrolig komfort med gulvvarme og å heve og senke temperaturen trenger en ikke å tenke på. Vi kjører med KUN føler på returvannet som er satt til 20 grader og har ingen termostater men har Flexit balansert ventilasjon i tillegg. I kjelleren har vi ikke satt på gulvvarme i det hele tatt da vi kun har vaskerom og lager der foreløpig. Men likevel er det minimum 16 grader der. På soverommene på loftet har vi heller ikke satt på gulvarme. Det er en behaglelig varme i hele huset som jeg unner alle. Klart det koster, men komforten er unik.

Energibrønn: 150m
Varmepumpe: Thermia Diplomat 10kW
- Kjeller: 20mm PEX nedstøpt fordelt på 4 kurser.
- 1 etasje: 17mm PEX m/ varmefordelingsplater og 4 kurser
- 2 etasje: 17mm PEX m/varmefordelingsplater og 4 kurser
Signatur
   #16
 777     0
139 kvm på ett plan. Vannbåren gulvvarme. Ventilasjon med gjenvinning uten varmeelement. Solfangere som tilskuddsvarme. Varmekolbe som hovedvarmekilde.

Har ikke tenkt spesielt på økonomi, men på å få gode løsninger. Alle rom er termostatstyrt, med unntak av badet som har "fri flyt" hele året med temperatur på turvann regulert av uteføler. 24 grader.

Største problemet er tregheten i systemet når huset våkner til liv. Da stiger temperaturen, men taper neppe så mye på det da konsekvensen er at termostatene kutter vannet der det er nødvendig.
   #17
 159     Fjaler     0
Huset mitt er nesten like kaldt som eit telt. Når vedovnen er kald er huset kaldt.
Eg byggjer no først varmeverk. Frittståande nedgravd betonghus der ein gammal 9-kanta surfôrsilo er flislager. Ein CN flisfyringskjel på 80 kW. Denne trekkjer 200w + 2.2 kW 4 - 5 sekund kvart 2. - 16. minutt alt etter uthenta effekt. Denne varmer tappevatn og no først huset i form av radiatorar. Etter kvart som eg vølar og isolerer huset blir det stadig meir golvvarme. Skal også varme verkstader og litt uteområde. Har blitt meir varmekjær enn eg var før. Elvarmekablar kjem nok kun i badet som nødvarme.
2 - 3 hyttenaboar har også meldt si interesse. Ikkje heilt den samme kosen å komme ein helgetur når det ikkje vert varme i huset før avreise på søndagen.
Her kostar straumen over 1,30 kr/kW grunna svært dyr nettleige. + fastavgift! Fann ut at eg kan betale eit stort lån på fyren med straumrekninga. Har masse skog og kjem til å selje veden på rot mot at greiner og småtre også vert teke ned til tunet mitt (1 km). Då stikk eg det berre inn i kverna og bles det rett i siloen som er forsynt med tørke. Eller kvernar det på plassen etter som. Ein månad eller to ute tørkar kvisten bra opp. Mange andre som gror ned i småskog står også og vil gje meg kvist og flis.
Kjelen har også brennkammer nesten 1,5 meter djupt og 8 dm i diameter så eg treng ikkje kverne alt. Forskalingsmaterial og treverk med spiker/skruar slepp eg å sage i smått.
Anlegget kosta meg med infrastruktur nesten 300k kr men det synest jeg det er verdt. Dette er enkelt og solid laga og går i intervalldrift på sommaren for å halde god utbrenning.
Når varmen kjem lettvindt, billeg og i rikelege mengder brukar du garantert meir. Difor bør du gå opp i kapasitet viss du før har varma kun med straum.
Om 10 - 15 år skulle det bli kapasitet til å varme eit bra badebasseng også ;)

Innovasjon Norge gjer rause tilskot til slike anlegg (eg driv ikkje garden sjølv så eg kjem ikkje under slike ordningar).

Eg er meir enn godt er lei av å handtere ved. Helsa er ikkje kva ho var heller til slikt.
Sleppe alt sølet inn i huset.
Mykje jamnare varme.
Varme sjølv om eg er bortreist.
Får ein vesentleg brannfare ut av huset.
Straumen er nesten kriminelt dyr og vert neppe billegare.
Gjer meg ikkje avhengig av langreist energi (pellets) hvis motsats fins her. Skal eg presse pelletsen sjølv er det knappast økonomi i det meir.
Får brukt ein god ressurs på ein lettvindt måte.

Nesten all service og reparasjon kan eg gjere sjølv på anlegget. Det går ikkje med varmepumper der servicepersonale må reise over ein time frå sin base.
Solfangar har lite for seg på vinteren. Her er undersolt 100 dagar i året.

Mykje ord dette men eg brenn for dette systemet  :D


   #18
 414     -     0
Hus over tre plan.  I utgangspunktet var det parafinbrenner i hovedetasjen samt panelovner i de fleste rom samt varmekabel i badegulvet.

Parafinovnen er byttet til vedovn av tidligere eier.  Ved innflytting byttet vi panelovnene til nye med BEHA iJaz styring.  Dette fungerer svært bra, og ser ut til å gi en strømbesparelse på rundt 25 % i forhold til tidligere eiers regning (totalt strømforbruk).  Dette på tross av at vi er dobbelt så mange mennesker i huset - mulig at vi har senket innetemperaturen litt (20 grader på stue og kjøkken, 18-19 på soverom, 25 på badet).
   #19
 36     Telemark     0

Energibrønn: 2 stk à 250meter.
Varmepumpe: 2 stk Thermia Diplomat G2 10ES

Vannbårenvarme i alle gulv i hele huset.
- Kjeller: 17mm PEX nedstøpt fordelt på 6 kurser.
- 1 etasje: 17mm PEX nedstøpt fordelt på 6 kurser.
- 2 etasje: 17mm PEX m/varmefordelingsplater og 6 kurser

Villavent balansert ventilasjon VX700DC med varmegjennvinner.
Signatur
   #20
 5,725     0
Einebustad på vel 120m2 buareal over 3 etasjer.
Vannbåren varme med romtermostater i alle rom bortsette fra teknisk rom & en gang.
El oppvarming + v/l varmepumpe Foma 6200 I + Ozo 300 EP 2.
Forvarming av forbruksvann + til vaskemaskin/oppvaksmaskin.
Villavent VVX 400 med varmegjenvinning.
2 stk. reinbrennende vedovner.

Har ved fra egen skog, men fyrer kun på ettermiddag på vinteren.
Komfort var grunnen til mine valg, varmepumpe var med håp å spare litt pæng.