T2T
   #11
 156     0
Jeg tror  ellers det er litt mye hysteri rundt enøk for tiden.  Lytt til hva som oppleves som god komfort i boligen og  hold deg unna Enovas statlige råd.


Jeg har prøvd å snakke litt med Enova, men uten den helt store suksessen. Jeg opplever rådgiverne der som noe snevre. Har man gamle vindu får man råd om å bytte de ut. Alternativer som å gå over med akryl hvis det er gap/sprekker, ta av lister for å titte på isolasjonen/vindsperre rundt de, lage/kjøpe termiske gardiner eller sette på nattisolasjon hvis man virkelig må spare får man ikke derfra. For meg virker det som om rådgiverne vi vanlig dødelige får snakke med ikke er hverken engasjerte eller spesielt kunnskapsrike. Mye, mye, mer og bedre informasjon å få ved å søke litt på internett. Alternativt, høre med vennekretsen. Men man må selvsagt kvalitetssikre og tenke litt selv også.

Ettersom strømprisen fortsetter å stige vil nok enøk bli mer og mer viktig for de fleste husholdninger. Komfort og sparte penger går hånd i hånd.

Det var forresten et sparetips veldig få ser ut til å ha tenkt over. Gjør klestørken utendørs. Fordamping av vann krever energi, og om man tilfører denne energien i tørketrommel eller varmeovner spiller ikke så mye rolle (varmepumpe unntatt). Lukter mye bedre av klærne, man sparer penger og slipper ruinert inneklima.  ;D

  (trådstarter)
   #12
 189     0
Når man ser på enova sin hjemmeside tar det ikke lang tid for å se at de ser det hele i et samfunnsperspeltiv og da er det opp til den enkelte å vurdere om hilke riltak som er gunstige for oss. Jeg synes ikke at enøk tiltak er høysteri, vi bruker mest strøm i hele europa, og prisene er på europeisk niva, så det er forbrukeren som betaler regninga, og etter å ha bodd 5 år i Danmark med støm priser opp mot 1, 75 kr pr kWh så tenker jeg iallefall tingene gjennom når jeg likevel skal bygge nytt. Kjenner noen som har reativt nytt hus med fliser ig el varmekabler over hele huset og jeg skal love at økningene i strømprisen merkes der i huset med et forbruk på 40 000 kWh pr år.
   #14
 50     Nøtterøy     0
Vi hadde en fryseboks fra 1973 som for såvidt virket OK. Målte energiforbruket på den og ble overrasket over forbruket. Husker ikke tallene lenger, men jeg fant ut at en ny, riktignok litt mindre boks var så mye gjerrigere på forbruket at kostnaden var spart inn på et par tre år...
   #15
 55     Trondheim     0
Effekten av å bytte fryseboks er avhengig av om du får nytte av varmen den avgir.
Dersom den står i et uoppvarmet kjellerrom, vil for eksempel varmen fra fryseboksen gjøre at oppvarmingsbehovet er mindre i etasjen over.
   #16
 22,342     Akershus     0

Vi hadde en fryseboks fra 1973 som for såvidt virket OK. Målte energiforbruket på den og ble overrasket over forbruket.
Noe som er viktig når det gjelder kjølemøbler er at det ikke er is eller støv som dekker flatene der varme/kulde veksles. Is/støv kan ødelegge så mye for varmevekslingen at kompressoren går konstant uten at den klarer å oppnå riktig temperatur. Da blir strømforbruket høyt. (Apparatene har blitt mye mere effektive siden 1973 også.)