63 690    13    26  

Veggfornyer - trenger tips og råd

 13     Buskerud     18
Tar over et hus hvor vegger er av gipsplater med stygg strietapet som spriker litt i skjøter og ellers ikke er helt flat og fin.
Tenker å legge på veggfornyer og deretter male. Synes det virker som en relativt billig og rask måte å få utseende bedre på.

Men hvilke merker finns av veggfornyer?
Hva trenger jeg, hvordan gjør jeg osv?
Må jeg forsøke å ta av den gamle tapeten først?
Hvor mye må jeg sparkle før jeg legger på veggfornyern?

Noen som har tips eller råd?

   #1
 645     Østfold     1
Jeg ville heller kjøpt 6mm rehab gipsplater. Skru på sparkle og male/tapet.

Sparer masse tid på det.

   #2
 1 024     Akershus     2
Vi brukte massevis av veggfornyer der vi bodde før. Funket i og for seg OK, men overflaten blir ikke strålende fin. Sjekk at underlaget er fuktbestandig, ellers kan du få bobler når limet løser opp underlaget...

Fordelen med veggfornyer er at du ikke trenger å fore ut rundt dører og vinduer. Selv ville jeg nok valgt gips, rehab eller helst vanlig hvis jeg skule gjort det igjen.
   #3
 585     Oslo     2
Eller få en maler til å helsparkle for deg. Koster rundt 80 kr\m2 for kun sparkeljobben. Blir 10 ganger penere enn veggfornyern. Men så er kanskje ikke jeg helt objektiv, da jeg jobber som maler selv.
Signatur
   #4
 103     Oslo     2
Et alternativ er de 6 mm panelplatene som både byggmakker og maxbo + andre selger.
http://www.smartpanel.no/

Ta bort lister, sleng på platene, sett på en liten tynn list rundt vindu og dørkarmer og så spikre på listene igjen.

Du kan enten bare lime de fast med fugemasse eller spikre/skru de fast.

La de utenpå noen stygge betongvegger på kjøkkenet mitt og det ble fint, gikk raskt og nå er det bare listing igjen.

   #6
 5 189     Østlandet     0
Tror jeg hadde ringt en malermester og fått ham til å sparkle. Koster lit,t men da kan du se tippekampen imens.
Sparkle må du uansett om du slår opp nye gips plater.
Signatur
   #7
 6     Drammen     0
Vi la veggfornyer og resultatet ble bra. Men det ble ikke så veldig billig. Limet er veldig dyrt og det går mye av det. Fort gjort å kun regne kvm-pris for selve recover-tapeten (veggfornyer) og da ser det bra ut, men limet øker prisen betraktelig.

   #8
 84     0
Har pusset opp hele leiligheten min nå i sommer, 80kvm 4-roms... Vært innom alle temaene som ble nevnt her;

* Veggfornyer - ALDRI IGJEN, tåler vanvittig lite og sluttresulatetet kan være vanskelig å få 100%, i tillegg er det dyrt med en veggfornyer som har litt kvalitet.

* MDF plater / Panelplater - Lett jobb med montering, er det treverk spikres/skrues det, er det betong/mur med f.eks gammel tapet/strie, monteres det opp med lim, resultatet blir upåklagelig hvis du er litt fingernem...

* 6mm rehab gips - Delvis grei montering, samme gjelder her som over, treverk etc, skrues det fast, betong/mur osv, limes gipsen. MEN, er du ikke fingernem og har lite perfeksjonisme i deg, kan du glemme sparkeljobben selv, dette er ikke simsalabim sånn på første forsøk. Sluttresultatet med ferdig sparklede gipsvegger er pent.

* Helsparkling - Dette er tidkrevende og krever nøyaktighet og litt erfaring for å få det bra/pent. Har helsparklet ett par vegger, og resultatet sammenlignet med veggfornyeren kan ikke sammenlignes, helsparkling er definitivt penest.

Mitt råd, styr unna veggfornyeren, og gå for en av de tre siste alternativene, i ditt tilfellet tror jeg helsparkling hadde vært det beste, men dette er nå mitt råd..
   #9
 79     Ålesund     0
Jeg rev av den gamle tapeten så duken satt igjen. Fuktet så duken med en svamp og skrapte det av med sparkelskje. Da kom jeg helt inn på fin gips igjen og sparklet så alle hull og ujevnheter før jeg la ny strie og malte.

Vil ikke det fungere?
   #10
 59     stavanger     0
les svarene.helsparkle over nåværende tapet,eller riv gips,legg nye plater/legg rehab plater.uansett så må du sparkle.glem veggfornyeren!!!