18 390    26    2  

1 års kontroll: Synlige skruehoder i gipsplatene og skjøter har sprukket opp

 115     0
Vi skal snart ha 1 års kontroll av vårt ferdig-rekkehus.
Og vi har MANGE ting på listen vår..
Men det som irriterer meg aller mest gjelder tak og vegger...
Det er kun malte gipsplater, som i seg selv er veldig livløse og kjedelige...

Taket på badet er fult av skruer som noen steder har trukket noen mm inn og andre steder ut av gipsplatene.. man ser liksom hodene. Samme er i flere av veggene rundt om i huset.
Skille mellom etasjene er heller ikke pent.. det er en skikkelig klumpete skille som ikke ser ut...
Taket har mange "drag" og man ser alle skjøter, samme er på noen vegger. De fleste hjørner har også sprukket opp....

Er det flere som er plaget med ting som dette?? Det er så kjedelige feil som jeg ser for meg at de må omtrent ta hele huset på nytt for å få pent...!

Veldig lyst på panelplater istedet, tror dere en utbygger er villig til å gjore noe i den retningen istedet for å pusse, sparkle og male på nytt?


  (trådstarter)
   #2
 115     0
Huff.. ikke si sånn da... :o
På badet tror jeg det har vært sånn så lenge vi har bodd her, men i de andre rommene har det kommet etterhvert...!!!

Kan du fortelle litt mer...
Eller er det noen andre som vet??
   #3
 22 342     Akershus     0
Du kan få slike ujevnheter hvis:

- Treverket endrer form pga av at det har vært fuktig og så tørket, eller vært vært tørt og så blitt fuktig.

- Sparketet har blitt fuktig og est.


Mest sansynlig har bjelkene vært fuktige når platene har vært sparklet og tørket etterhvert. Du behgøver ikke å ha fått noen skade, men sparklingen bør taes på nytt.

Du burde sjekke hva årsaken er for årsaken kan også være at materialene har blitt fuktige etter sparkling.
   #4
 429     0
Det høres rart ut at skjøtene plutselig er blitt synlige, hvis sparklingen var god i utgangspunktet. At det sprekker opp litt må man regne med i et nytt hus. Her hører det vel med at man sparkler over disse og maler på nytt etter et par år.
  (trådstarter)
   #5
 115     0

Det høres rart ut at skjøtene plutselig er blitt synlige, hvis sparklingen var god i utgangspunktet. At det sprekker opp litt må man regne med i et nytt hus. Her hører det vel med at man sparkler over disse og maler på nytt etter et par år.


Jeg tror problemet ligger akkurat her... det har nok vært hastverk delux..!! De skjøtene har vi enkelte steder sett heletiden...men vi ser noen av den bedre i spesielle lys.. Som sagt er det aller værst mellom etasjene..!
Vi har sagt noe om dette før.. og da sa de at fikk se hva de kunne gjøre.. men at det var veldig vanskelig å få det pent mellom 2 etasjer...!?
Hvis det er tilfellet burde de jo bruke noe annet...!!!
   #6
 429     0
Da vet jeg ikke helt hva dere kan slå i bordet med. Dere overtok og godtok huset (og sparklingen) slik den var for et år siden, og hvis det ikke har forandret seg vet jeg ike om dere kan klage på dette nå.

For å sjekke sparklingen er det viktig å gå over med en arbeidslampe og holde den litt på skrå opp mot veggen. Da kommer alle feilene tydelig frem.

Jeg ville tatt det opp og sagt dere ikke så feilene ved overtagelse. Dere er jo amatører mens leverandøren er profesjonell. Leverandøren er seriøs og profesjonell, og burde ikke levere huset hvis det ikke var 100%. Dere kan si dere ikke trodde det ville være synlig, men at dette nå er irriterende.
  (trådstarter)
   #7
 115     0
Vi har alledere klaget på dette flere steder, men de ville drøye det til 1 års kontrollen.. så jeg tror ikke det er såå stort problem med selve klagingen. "Problemet" mitt er alikevell hvordan de løser det. Har mistet troen på at de gjør ting skikkelig, og hvis de skal gå over alle tak og vegger i stua og på kjøkkenet så ser jeg for meg "lapping", klin og mas...!

Tror dere at utbyggere er villige til å finne andre løsninger?...sånn som å slå på panelplater etc?! Inbilder meg et gaske tykt lag med sparkel for å få ut enkelte av de skjøtene.. spess etasje-skjøtet i trappa.. og ser ikke helt for meg at de skal kunne få det pent..!!

  (trådstarter)
   #9
 115     0
Jeg skal se om jeg klarer å ta bilde av det.. er ikke alltid like lett å se slike ting på bilder..!!
Men skal se hva jeg får til når jeg kommer hjem fra jobb!!
  (trådstarter)
   #10
 115     0
Det var for mørkt i trappa i dag tidlig.. for mitt mobilkamera... men her er iallefall et eksempel fra "hodene" som tyter ut av vegger og tak...
Dette bilde er fra badet.. der de tyter ut... i noen rom tyter de ut.. mens det er små hull etter dem i andre rom....
1 års kontroll: Synlige skruehoder i gipsplatene og skjøter har sprukket opp - Bilde110.jpg - Hegeee