6 287    5    0  

Å male lasert takpanel

 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Snekkeren min er i full gang med totalrenovering av peisestua mi. Ettersom han jobber fortere enn jeg hadde beregnet, foregår innkjøp av materialer nesten før jeg har rukket å tenke/sjekke ferdig. Vi ble enige om ferdig lasert takpanel, jeg tenkte at da slipper jeg kvistlakk og det styret der, og så kan jeg male over hvis jeg finner ut at jeg vil ha en mer dekkende farge. Og det tror jeg at jeg vil, når jeg nå ser taket mens det tar form. Men hvordan er det å male på lasert panel? Jeg må vel ikke slipe opp for å få feste for malingen? Si nei!
Signatur

   #1
 176     ski     0
lønner seg å slipe lett over først uannsett på behandlet treverk.er ikke sikkert du må,men det finner du ikke ut før det er forsent
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 186     Hundhammeren, Sør-Trøndelag     0
Er det sånn at heftegrunn kan erstatte sliping? Jeg ser litt svart på å gå over 30 kvm tak med sandpapir ... Begynner å lure på om hvitlasert materiale var nokså dumt.

Signatur
   #3
 176     ski     0
ingenting erstatter sliping men i 8 av 10 tilfeller går det greit å droppe det
stryk heftgrunn på ett lite felt,og kontroler heft før du maler hele taket
Signatur
TSt
   #5
 12 102     0
Kontroller et lite felt iallefall før en fortsetter er rådet som er gitt og det gjelder fortsatt. Det er nyere tråder her der folk klager på dårlig heft på forskjellige underlag hså dette er viktig.