21,141
5
4
Anbefaling av sparkel til papirremse?
2,413
Ønsker ikke besøk av deg
1
Hei!
Kan noen anbefale en spesifikk sparkeltype til å bake inn papirremse for bruk på gipsvegg?
Har brukt "Dalapro" medium men papirremsen vil ikke holde 100%, dvs kommer blærer når papiret blir fuktet av sparkel.
Kan noen anbefale en spesifikk sparkeltype til å bake inn papirremse for bruk på gipsvegg?
Har brukt "Dalapro" medium men papirremsen vil ikke holde 100%, dvs kommer blærer når papiret blir fuktet av sparkel.
Legg sparkel i skjøten, legg remsen i våt sparkel, og pass på at remsen er i god kontakt med sparkelen (sparkel kommer opp gjennom hullene) hele veien. Dytt den så langt inn du klarer. Dra den ut med liten sparkelskje fra midten av remsen og ut mot endene. Fjern overflødig sparkel. La sparkel med remse utenpå tørke. Legg på neste lag sparkel, osv. Poenget er at remsen ikke skal dekkes av ny, våt sparkel, før sparkelen som ligger under er tørket.
Jeg pleier å legge remsen i en bøtte vann før påføring. Når jeg skal påføre den, drar jeg den mellom to fingre slik at overflødig vann forsvinner. De lærde strides om dette egentlig hjelper, men jeg syntes det gjør det.
Pass også på at det er nok plass over remsen til å legge et nytt lag med sparkel. Dersom remsen kommer for langt ut i skjøten får du problemer.
Det ligger en del videoer på YouTube om dette som har blitt linket til i et par av "hvordan-sparkle-skjøter"-trådene.
Tror den inneholder limstoff,men anyway helt topp sparkel som anbefales
Det er egne strimmelmasser å få kjøp som er finere kornet og tynnere for å gjøre jobben enklere.
Norsdsjö Saprkel Fin
Jotun Lettsparkel Fin
En månesparkel gjør også jobben lettere.
Til alle som sliter med strimling er lim rett på gipsen et bombesikkert alternativ.
Strimmelteip er katastrofe og brukes nesten kun av polakker. Om noen kan forklare meg hvorfor den selges og hva den duger til, er jeg takknemmelig for det
Du må bygge LITT (men for al del ikke for mye) over plannivå av gipsplater. Når størknet sliper du for hånd med ca. 100 sannpapir på skaft og ca. 30 cm. lang sannpapirholder (brukte Jotun sin) groft ned - og finspakler etterpå.
Startede med en elektrisk - men det var alt for tungt - og gikk ikke noe som helst raskere - heller tvert imot. Sluttsliping var med 150 sannpapir.
Når du skal male tør jeg anbefale en oliemaling - den gir pga. langsommere opptørking mye mindre risko for synlige overganger mellom rulle-strøkene. Husk kulfiltermaske eller veldig god utluftning. Har fått skryt av håndverkere for jobben - og i hele stuen er det en sprekk som er 1/2 cm lang og sprikker 1/4 mm - etter 3 år.
Riktig bruk av vannbaserte produkter gir like fint om ikke finere resultat.