244    5    0  

Bruke Jotun Aqua uten strie i dusjsone.

 1     0
Jeg har helsparklet en flislagt vegg med Casco WallCraft - Casco i dusjsonen. Veggen består av betong, membran og flis. Spørsmålet mitt er om det er fortsatt er nødvendig med lim/grunning og våtromsstrien fra Jotun, eller om jeg nå kan male 2 strøk direkte på den sparklede veggen. Eventuelt bare bruke våtromsgrunning/limen? Hva er konsekvensen av å ikke bruke strie?

HSt
   #1
 34 584     Lillestrøm kommune     0
Jeg vil være redd for at det sprekker opp

Våtromstrien er i selv en membran med korrekt liming/grunning. Og hele overflaten armeres

Så det er mye du går glipp av ved ikke å følge oppskriften
kip
   #3
 468     Vestfold     0
Det er vel sikkert membran bak flisene som ble sparklet over, er det smart med en ny membran utenpå den gamle? Har lest her at det har skapt problemer med ansamling av fukt mellom membranene for enkelte...
HSt
   #4
 34 584     Lillestrøm kommune     0
Ja det er en klønete konstruksjon du lager men like viktig er det at sparkelen din ikke løsner fra underlaget. Har aldri lagd en slik løsning så vet ikke, men jeg ville fortsatt vært redd for at dette går galt uten at fultbelastning på konstruksjon reduseres ved korrekt oppskrift ytterst.
   #5
 16     Ålesund     0
Jeg har helsparklet en flislagt vegg med Casco WallCraft - Casco i dusjsonen. Veggen består av betong, membran og flis. Spørsmålet mitt er om det er fortsatt er nødvendig med lim/grunning og våtromsstrien fra Jotun, eller om jeg nå kan male 2 strøk direkte på den sparklede veggen. Eventuelt bare bruke våtromsgrunning/limen? Hva er konsekvensen av å ikke bruke strie?


Hei,

Jeg har tenkt å gjøre det samme som du beskriver. Hvordan gikk det?

Er Wallcraft en god sparkel å bruke på veggfliser for å oppnå en helt slett vegg? Mye arbeid? Fint resultat?

Malte du uten strien til Jotun? Hører noen sier man kan se strukturen etter 2 strøk maling og det ønsker jeg ikke.

Har malingen holdt seg i våtsonen uten flassing og sprekker?