48,280    26    9  

Bruke malingssprøyte for å male vegg innendørs?

 12     Oslo     1
Hei,

Som dere sikkert kan gjette så synes jeg at maling er litt kjedelig. Da jeg snublet over en malingssprøyte på Clasern, så jeg plutselig muligheter for at jeg endelig ville kunne få malt en vegg jeg lenge har villet male, men ikke giddet.

Veggen er malt strie, som per idag har fargen "nesten helt hvit", mens de andre veggene har fargen "helt hvit" (regner med at det er korrekt faguttrykk Tongue). Det er så liten forskjell på fargene at man må gjøres oppmerksom på det for å legge merke til det. Siden det er så liten forskjell har jeg derfor utsatt malejobben i noen år...

Det jeg da lurer på er rett og slett om det vil gå an/fungere/gi bra resultat å bruke en slik: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=144596560 istedenfor pensel/rull.

Synes det virker "litt for godt til å være sant" og av det jeg finner via google så ser det ut til å faktisk være for godt til å være sant. Noen som kan forklare hvorfor det evt ikke skal fungere, gi andre råd/tips?

   #1
 585     Oslo     0
Skeptisk ja  Tongue Mye enklere å bruke en rull da gitt. For å klare å få et fint resultat med sprøyte må du legge på flere tynne strøk for å unngå renninger. 4-5 strøk kanskje. Du må dessuten regne med endel tildekking. Og overganger til listverk, tak og andre vegger er vanskelig å få til uten å dekke til skikkelig. Dessuten skal du gjerne rengjøre sprøyta etter bruk. M.a.o. tror jeg du vil bruke lenger tid med sprøyte enn med rull. Og det koster deg ekstra cash.

På trepanel derimot, kan det være en idè å benytte en slik type sprøyte, om ikke annet ihvertfall til å legge på malingen med og fordrive med pensel etterpå.

Fun-faktoren er vel noe høyere med sprøyte...  Wink
Signatur
   #2
 4,110     Akershus (Follo)     0
Og så må du iføre deg noe som likner en romfarerdrakt for ikke å male deg selv både utvendig og (enda mindre sunt) innvendig.
Signatur
   #3
 3,387     1
Den sprøyta er ikke beregnet på å male en vegg. Glem det, det blir bare søl og tull.

Det blir som å kjøpe et lite diamantbryne for å polere kjøkkenbenkplate i granitt selv.

Det går an, men det blir mye hat underveis.

Hør på maleren du og bruk rull, sste strøket må du uansett bruke rull likevel.
   #7
 46     Østlandet     2
Jeg har også lurt litt på slikt. Dog ikke den fra Clasern, men denne.
Og hvis man ser ca 33 sekunder inn i filmen kan det virke som om påstanden om at det er nødvendig med 4-5 lag med maling ikke er riktig.
Men jeg kan se for meg at det krever litt maskering av lister og slikt, men det gjør man stort sett uansett, gjør man ikke?

http://www.youtube.com/watch?v=MQ9Qy6ICuq8&feature=related

   #8
 1,062     Lindesnes     0
Er nok bare en ting å si om denne sprøyta, rett og slett noe sprøyt ;)
Eller både ja og nei, den virker sikkert og du får sikkert spredd malingen på veggen med den.
Men om du ikke har overarmer som skipperen så holder du garantert ikke ut lenge,
Har jobbet som overflatebehandler og drevet en del med billakkering og det er faktisk mye tyngre en det ser ut som.
Så om en skal bære rundt på en svær beholder full av maling samtidig som en skal bevege sprøyta opp og ned og frem og tilbake samtidig som en skal være konsentrert på å treffe riktig, unngå for mye maling og søl så blir det kjempetungt etter bare noen minutter faktisk.

En billakkerer haren liten sprøyte som er atskillig mindre og lettere en dette og selv da kan det bli tungt i lengden om en ike har treningen.
Har og jobbet med å sprøytelakere hele hus, driftsbygninger, industribygg, bruer og innvendig i hus, men da brukte vi lakksprøyter med høytrykk.
Satte da en pøs med 10-20 liter på gulvet, en slange rett fra pøsen og opp til et lite munnstykke. dette gikk på trykkluft.
Malingen/lakken ble da påført under ekstremt høyt trykk, faktisk så høyt trykk at malingen kunne blåse gjennom huden og hånda de.
Du fikk da en effektiv måte å påføre store flater maling på rekord tid, men her lakket du opp til en halv meters bredde i slengen.
Har og lakket tak og vegger i enebiliger på denne måten og det kan bli kjempefint, men krever en del maskering siden det blir ganske mye lakkstøv.
Så for folk flest tror jeg en vanlig rulle gir det beste ressultatet, er lettere å gjøre feil og få sig med sprøyte om en ikke har peilign.
Signatur
   #9
 105     Sørum     0
Jeg har brukt en sånn sprøyte fra clas ohlson til å sprøyte 6 innerdører i en blokkleilighet. Jeg brukte da det ene soverommet som "lakkboks", siden jeg uansett holdt på med å pusse opp det. Resultatet på dørene blei helt ok, jeg brukte maling med ganske høy glans, og da synes jeg resultatet med pensel aldri blir bra nok.
Men, selv om jeg hadde tettet alle sprekker, rørføringe ol fra det soverommet som jeg sprøytet i så hadde jeg hvit tåke i hele leiligheten etterpå. Og det blei rett og slett en sinnsyk vaskejobb. Tillogmed i kleskapene var det hvit tåke, så alt av klær måtte vaskes også...
Så skal man sprøyte, gjør det på et egnet sted. En blokkleilighet er ikke spesielt egnet.
   #10
 1,062     Lindesnes     0
Om en bare skal male/lakke en dør eller tre eller om det er noen lister er det helt ok med sprøyte.
Bruker selv en vanlig lakkksprøyte for billakk til å lakke både dører, lister og trapper med, en får som sindreb sier en mye finere overflate uten lodotter eller kostestreker.
Men å lakkere et helt rom eller en vegg er bare mere jobb med søl og gris en om en bruker rulle.
Signatur