82    1    1  

Ferdigblandet sparkel mot å blande selv

 18     0
Jeg har nå fått min første sparkle-erfaring. Det er en haug med videoer på youtube, så det har gått greit. Det er imidlertid èn erfaring jeg har gjort meg, og det er at jeg synes sparkelen var ganske tykk/stiv, så jeg måtte ta i ganske mye for å få glatte overflater, og synes generelt at det var litt vanskelig å jobbe med (brukte Jotun Fin og Medium sparkel).

Det kan hende "problematikken" jeg hadde skyldes at jeg er veldig fersk når det kommer til sparkling, men når jeg ser på forskjellige youtube-videoer så virker det som at de bruker sparkel som er tynnere/mer flytende. Jeg har ikke sett noe særlig snakk om konsistensen man bør ha på sparkelen, er det noen som har noen tanker rundt dette?

Når det kommer til spørsmålet om man skal kjøpe ferdigblandet mot å blande selv, er det da muligheten til å bestemme konsistensen som er argumentet for å blande selv? Eller er det andre aspekter å ta hensyn til? Er det forresten mulig å blande i litt vann i de ferdigblandede sparkel-produktene for å få det litt tynnere/enklere å jobbe med?

   #1
 4 525     Akershus     1
Siste først - er sparkelen vannbasert, som de aller fleste til hjemmebruk er, kan du blande den ut. Har sett malere helsparkle gips med sprøyte og bare dra over etterpå. Men du må finne en konsistens som fungerer for deg.

Har mange ganger hentet frem en gammel, halvfull bøtte med sparkel, som er litt tørr. Hadde i en liten skvett, og sparkelen blir så god som ny Smile

Personlig brukte jeg alltid ut-av-bøtta sparkel, det samme gjorde maleren. Har aldri vært borti selvblandet sparkel, så det kan jeg ikke si noe om...


.Thag
Signatur