32,991    12    23  

Fjerne lakk på trappetrinn

 73     13
Vi har en gammel trapp med mørkebrune lakkerte trinn og malte vanger og rekkverk. Jeg vil nå prøve å få trinne lysere evd å bruke en lysere lakk, men først må all den gamle lakken bort. Noen som har tips til en gri måte å fjerne den på? Vi prøvde med varmepistol, men da ble lakken bare seig som tyggegummi og var vanskelig å fjerne.
Malingfjerner? Pusse?

Takknemlig for alle råd

   #1
 20     0
Jeg ville foreslått varmepistol, har brukt det selv, men det går ganske greit med eksentersliper.
Om du er litt forsiktig kan du bruke korning 40, eller i alle fall 60 på det meste. Siden tar du finnishen senere med snillere papir.

Jeg har også brukt malingsfjerner, men noen ganger kan det misfarge treverket under.

Lykke til!
  (trådstarter)
   #2
 73     1
Eller kan jeg lakke med en hvitpigmentert lakk oppå den den gamle lakken?
   #3
 41     Oslo     2
Hva med å bruke en Metabo Lakkfres.

Har selv en trapp som skal shines opp om noen uker og hadde tenkt å handle inn en sånn til å fjerne den gamle lakken med. Noen her som har brukt denne og kan si noe om den er å anbefale eller ikke? 
   #4
 22,342     Akershus     1

Eller kan jeg lakke med en hvitpigmentert lakk oppå den den gamle lakken?
Jeg har brukt hvitpigmentert lakk for å lyse opp gulv. Det som er viktig da er at det påføres jevnt eller blir det skjoldete. Det er mye lettere å male.
   #5
 87     Bergen     3
skal du fjerne lakken bruk reprin lakk/malingsfjerner  den er suveren. Lakken blir som smør etter behandlig.  Skrap det vekk og puss over med 80 - 120 papir, ser 40 og 60 nevnt her og de er jo pukk limt på ark.....  hva slags treverk er trappen?  og du lakker den igjen puss mellom strøkene så får du helt strøken overflate. Ikke kjøp billige møkkapensler de mister bust og det er bare irriterende.  Har jobbet litt med edeltre (teak)  som står ute hele året på en båt og de er måten vi gjør det på for at de skal holde i noen år og se bra ut.
   #6
 200     Stavanger     1

Her bør du nok først fjerne den gamle behandlingen. lir sjeldent bra med hvitpigmentert beis/lakk oppå tidligere behandlede flater.

Kan med fordel bruke malingsfjerner, men gjør en liten test dersom den misfarger treverket under.

Har selv god erfaring med Lady interiørbeis. Påfør gjerne med pensel og tørk av med fille. Dette ser veldig naturlig ut. Med noen støk vannbasert tregulvlakk  blir det også slitesterkt. Ønsker du å unngå et typisk lakkert utseende, kan du gå for silkematt lakk.

Lykke til uansett hva du går for! Det er mye arbeid,men vil garantert være verdt det til slutt! Smile
Signatur
   #7
 108     1
Hei! Har selv en furutrapp jeg kunne tenke meg å få gjort noe med på sikt, en på jobben gjorde en tilsvarende jobb der han begynte å pusse, men gikk lei og matta bare ned med sterk salmiakkløsning for så å bruke heftgrunn og maling. Han sier dette sitter som støpt.


Noen med formening om denne løsningen?

   #8
 5,569     0
Naboen hyrte inn maler for å male sin lakkerte furutrapp hvit. Han brukte "rikelig" med kvistlakk, men nå etter ca 1 år begynner kvistene å bli synlige likevel.

Jeg regner med at de må gjøre jobben om igjen etter hvert...
   #9
 4,110     Akershus (Follo)     1

Hva med å bruke en Metabo Lakkfres.


Jeg har en slik og er ikke bare fornøyd. Det skal være ganske slett for at den skal gjøre en bra jobb. Og det går ikke veldig raskt. Men i forhold til alternativene kan den i noen tilfelle være bra. Det gjelder spesiellt på maling/lakk slipepapir kitter seg fort. Denne kitter seg ikke, den fordeler dri**en over hele rommet.  :P

Signatur
   #10
 23     0
Om du skal male trenger du ikke nødvendigvis å fjerne all lakken, men å rubbe den grundig. Deretter vaske grundig med kraftvask eller salmiakk.

Deretter er det litt avhengi av produktet, men der bør du benytte systemet som produseneten anbefaler. (ALLE har et grunningsprodukt og dette SKAL benyttes) deretter tilhørende toppstrøk.

Om man skal beise trappen MÅ all lakk bort. Dette kan enten gjøres ved hjelp av pussing eller lakkfjerner. (gjør en test først)

Når du er nede på bart treverk og flaten er pusset jevn, vasker du godt. Om man skal beise, bør det lakkes over - slitasje på en tynn beis film vil vises utrolig godt.

Men uansett etterbehandling bør så mye av lakken bestandig bort.