67    3    0  

Fjerne maling listverk

 24     0
Hei.

Vi er midt i litt saktegåande oppussing av hytte og bygging av anneks. I annekset har vi nytta ubehandla listverk som vi sjølv har malt i aktuell farge. Når vi no tenker å bytte ut listverket i hytta, er det kun fabrikkmalt listverk tilgjengeleg med denne profilen.  

Er det nokon som har erfaring med å fjerne maling frå fabrikkmalt listverk? Profilen egner seg ikkje for hardhendt skraping, så det må vere noko som fungerer å berre "tørke" av.

Vi kan sjølvsagt male over det ferdigmalte, men det ferdige uttrykket vert veldig annleis samanlikna med å male over ubehandla.
Å få spesiallaga denne profilen hjå eit treverkstad vil koste ca. 250,- pr. m, som er _litt_ meir enn eg hadde sett for meg å bruke på listverk...

Fjerne maling listverk - karmlist.JPG - mariihona

TSt
   #1
 9 370     0
En skal ikke få noe forskjell med å male over behandlet. En kan riktignok få litt trestruktur i malingen hvis det ikke er pusset godt. En må være klar over at ferdig malt kan være ekstremt fingerskjøtt. Dette for at dette ikke skal vri seg etc. Men på noen lister (taklist) talte jeg mere enn ti skjøter på en lengde. Så fjerne en ned for å få den naturlige look som TS er ute etter kan en få store andre overraskelser. på en flat list er det ikke sikkert det skjøtes like mye.

Men matt ned med fint papir, grunning og så rett maling over så blir dette helt perfekt. Grunning har mye å si på resultatet siden første strøket får mye bedre dekk etter min mening. Drar også fint slipepapir over for å fjerne nupper ved grunningen og tørker med microfiberklut før videre behandling.
  (trådstarter)
   #2
 24     0
Takk for svar!
Det ubehandla listverket som er malt av meg er malt med to veldig tynne lag. Dvs. trestruktur og årringer er godt synleg sjølv om farga er heildekkande og overflata er glatt. Med eit fabrikkmalt utgangspunkt med relativt tjukt malingslag vil uttrykket til slutt verte eit heilt anna.
At ferdigmalte lister kan ha mange fingerskjøter er eg inneforstått med, men tenker at iom at det skal malast så er ikkje det så nøye.

Eg tenkte det kanskje kunne vere mogleg å få plukka ut litt av produksjonen før det går til maling, men i følgje forhandlar her i Trondheim er dette listverket frå Setra i Sverige, som er såpass store at spesialbestilling i små kvanta ikkje er mogleg.
TSt
   #3
 9 370     0
Når det var ønske om at denne trestrukturen skulle komme igjennom maling så har fingerskjøter mye å si siden disse vil synes.