70    4    0  

Fjerne parafinolje fra møbel av kryssfiner

 2     0
Hei!

Jeg byggde et skap og sjenk hjemme for et par uker siden og satte det inn med en parafin olje jeg kjøpte på Clas Ohlson fra produsenten WoodCare.Guide:

https://www.clasohlson.com/no/Parafinolje-WoodCare.Guide-innendors---utendors,-250-ml/p/41-6027

Oljen ble valgt da den ga minimalt med farge til en testplanke vi brukte den på, og ønsket var bare at treverket skulle beholde mest mulig farge og ikke gulne over tid. Treverket er kryssfiner-plater i furu (se vedlagt bilde).

Det har nå gått ca 3 uker, og oljen har enda ikke tørket. Hvis vi legger tørkepapir/vanlig papir oppå suger det fortsatt til seg masse olje. 
Dette er litt problematisk da sjenken skulle brukes til å oppebevare bøker, som jeg nå tror vil bli ødelagt om vi setter de inn.

Spørsmålet er om noen har erfaring med tilsvarende oljer, tørketid, og evt fjerning av disse? 

Jeg gjorde et forsiktig forsøk på å fjerne oljen med varmt vann, zalo og klut, men det ser ikke ut til å ha gjort særlig mye.

Håper noen har vært borti lignende!
Fjerne parafinolje fra møbel av kryssfiner - 20231021_161007.jpg - tllf

TSt
   #1
 14,319     0
Det står jo tydelig i bruksanvisning TS har linket til at en skal tørke bort overflødig olje . Virker ike som det er gjort her. Når den er begynt å tørke uten at det er gjort vil den vel ikke tørkes av på samme måte.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Jeg har bare påført ett strøk med pensel, og det var tilsynelatende ikke noe overflødig olje da jeg var ferdig. I bruksanvisningen står det at man kan påføre flere strøk før man tørker bort overflødig olje.

Uansett virker det som det sitter et fett/olje lag på treet som ikke har tørket på flere uker.
   #3
 1,003     Rogaland     0
Ser flere skriver lang tørketid, sett de ut i vind og sol en stund.

Fjerne parafinolje fra møbel av kryssfiner - Screenshot 2023-11-03 115554.jpg - tllf

Signatur
   #4
 7     0
Gammel tråd, men uansett parafinolje er en ikke-herdende olje. Den vil aldri tørker bare forsvinne etterhvert ved vask og fordampning over veldig lang tid.