50    4    0  

fjerning av tapet

 3     0
Driver og fjerner tapet, men har ikke sjans til å komme ned til betongen, med mindre jeg velger å sette av år til det. får av laget med tapet, men er det noen som har noe formening om hva som er lagt mellom betongen og tapetet?
fjerning av tapet - IMG_20210415_081655.jpg - Adammm

kip
   #3
 51     0
Er det det hvite du mener, er ikke det papirbaksiden av tapeten som sitter igjen limt til ytre lag murpuss da?
Og betongen bak der igjen?

Om den tapeten du fjerne ikke er første tapet som er brukt der så kan det jo være baksiden av en gamlere tapet som stod igjen etter forrige tapetfjerning også, slik at du har dobbelt med lag.

Mitt innspill vil være å bruke vann. Tapetlim gir seg vanligvis ganske mye når det blir gjennomvått, f.eks. ved å bruke en sprayflaske og fylle den rent lunkent eller kaldt vann, og spraye veggen med dette akkurat nok til at det ikke renner så mye. Håndklær på gulvet inntil veggen for å ta de lille som renner. Så kan det skrapes av med en plastskrape man bruker til å skrape bilruter med om vinteren.
TSt
   #4
 9 363     0
Det kan jo være sparklet noe på innsiden av tapeten også . En del av dette synes jeg ser slik ut men en kjenner / ser bedre når en er på plass. Et sandpapir kan jo også fortelle litt hva der er hvis det ikke opplagt er papir. Hvis en har grunnet veggen før en har limt på tapet så vil en ikke se dette på samme måte. (Er tapeten litt gjennomskinnelig så kan det være lurt å gjøre, grunning kan brekkes i farge som likner på bunn fargen på tapeten)

Noen tapeter er laget strippbare, dvs det er meningen at de skal skille lage ved at den drar av ytterste delen og så er tanken at resten skal kunne stå igjen.