#12
 585     Oslo     1
Det mange udugelige snekkere gjør feil er å legge platene rett ved siden av hverandre, slik at kortsidene ligger på linje. Her må snekkern bruke samme prinsipp som når han legger parkett. Aldri 2 endeskjøter ved siden av hverandre. Slike "lange" tverrskjøter er håpløst å sparkle så det blir pent. Vet ikke om det er det som er problemet her, men malern har rett til å ikke godkjenne underlaget hvis han mener det er utført feil. Hvis han nå skal begynne "sin del" av jobben, så får dere sikkert et forbehold om at det kan bli synlige skjøter. Jeg ville krevd at snekkerne gjorde om jobben "etter boka".
Signatur
   #13
 21,481     Enebolig     1
Du mener at platene skal legges i forband sant? Forskyve plateskjøtene.
   #14
 1,093     Skjetten     0
Problemet med håndtverk, spesielt byggebransjen er at det ikke nødvendigvis finnes noe nedskrevet "regler" for hvordan hver enkelt ting skal utføres.

Ofte utføres en oppgave slik den ser hensiktsmessig ut å utføre der og da.. Så og si at noe er rett og noe annet er gale kan være vanskelig å kjøre på... Derimot hva som er norm/hva de fleste tømrere/malere ville gjort er noe helt annet.


Krev taket rettet av tømrerne, henvis til at maler ikke vil "ta-over" taket å sparkle/male det før det er i bedre kvalitet og at du ikke ønsker dårlig malerarbeid. Da får tømrerne bare se å rette opp...

Signatur
   #15
 1,106     Oslo / Østfold     2
For å få et tak med minimalt slepelys må man bruke planplater (fks Norgips plan) hvor alle sider er falset. Dernest må de legges i forband, altså ingen lange skjøter. Det primære er imidlertid at sparklingen ikke blir oppå platene (høyere enn), men med plane skjøter. En hver forhøyning vil gi slepelys fra takarmatur eller sidelys fra vindu.
   #16
 1,003     buskerud     1

Dersom du snakker om nybygg, så anbefaler jeg at du venter et helt år før du legger siste finish op gipstaket.

Har smertelig erfart det selv... Taket var perfekt de første ukene etter sparkling og maling, men så begynte skjøtene å bli synlige. Det ble mer og mer tydelig ettersom tiden gikk.

Det samme skjedde med gipshjørner i veggene, synlige sprekker kom frem over tid.

Malemesteren vi brukte var hyggelig og hjalp til, men vi var nødt til å ta en del av kostnaden. Hans begrunnelse var at oppsprekking er nærmest uungåelig så lenge materialene i stendere ikke har samme RF (relativ fuktighet) som huset forøvrig, i tillegg er det sesongmessige variasjoner mellom sommer og vinter.

Etter et år gikk vi over med sparkel og maling på nytt, siden det har vi vært fornøyd.
Hvis tømeren gjør jobben sin og huset er tørket ut så skal det ikke sprekke opp maleren må også gjøre jobben sin, bruke riktig sparkel også videre
   #17
 63     0
Nettopp ferdig med denne prosessen jeg. Den har vært lang. Håper jeg bare blir fornøyd......

Gipsplater som snekkerne ikke legger ordentlig, skal de dekke "reperasjoner" av. Det gjør de iallefall hos meg. Malern sparkler og fikser dette. Så får vi bare håpe på at det blir ordenlig. Det var flere feil hos meg. uhell og slurv. Men disse timene malern bruker på dette, får jeg dekt av firmaet.

   #18
 585     Oslo     0
Ja det er ikke sjelden jeg hører snekkern si : "Det fikser maler`n"... Knust gips, og skruer som stikker ut er nå en ting. Det går det ann å fikse på. Verre hvis alle platene er lagt feil.
Signatur
   #19
 240     Ålesund     0
Det er akkurat det som er problemet Dworski, det at platene ligger rett ved siden av hverandre, slik som du skriver lengre oppe her. Venter på svar fra byggeleder om hva han vil gjøre med problemet, så får vi se hvordan det løser seg.
   #20
 108     0

Det er akkurat det som er problemet Dworski, det at platene ligger rett ved siden av hverandre, slik som du skriver lengre oppe her. Venter på svar fra byggeleder om hva han vil gjøre med problemet, så får vi se hvordan det løser seg.


Kunne noen tegne et eksempel på hvordan det bør gjøres? Blir litt forvirret her Smile