16,272    7    11  

Halmtapet: Inspirasjon, erfaringer og synspunkter

 18     østlandet     4
Har så lyst på halmtapet fra Biri. Fått tilsendt prøver og den er bare fantastisk. Håndlaget. Nydelig arbeide.. Skal være lysekte, lett å rengjøre og enkel å montere Men rådyr..
Tapetet kommer i høydene 2.40 el 2.55 og med lengde etter mål på veggen tapetet skal på. Rulles ut horisontalt slik at stråene kommer riktig vei/stående. Men hvordan blir det da ifht fradrag for vinduer ol? Tenker at det liksom må skjæres ut huller til vinduene for at mønsteret skal stemme, når tapetet legges horisontalt. Med en hel vindusrekke på den ene veggen går isåfall mange dyre m2 til spille...
Klarer bare ikke helt å frigjøre meg fra denne tapeten, syns den er uovertruffent lekker - og alt for dyr.. En mulighet er jo selvsagt å bare legge den på feks en endevegg. Noen som har erfaringer med slik halmtapet? Fornøyde?

   #1
 70     1
Jeg drømmer om den selv, men har ikke sjekket pris for regner med at det ikke er noe vi har råd til nå. Men nå ble jeg nysgjerrig, hvor mye koster den pr kvm? (Kanskje jeg må begynne å spare)

Jeg tror det kan være en tapet som passer godt å bare ha på en vegg, blir kanskje for mye av den hvis du skal ha den på alle veggene. Og det blir sikkert finest på en vegg hvor det ikke er vinduer..
  (trådstarter)
   #2
 18     østlandet     0
Kontaktet de for tapetprøver, tapetene er helt fantastiske. Tenkte faktisk å lage spisebrikker av prøvene, bare sy en liten kant rundt  Smile

Her er svaret jeg fikk ifht pris:
Prisen på Biritapet varierer etter hvilken type du velger fra 1280,- pr. m2 for type A til 2118,- pr m2 for Gangar.

Her er link til hjemmesiden hvor de ulike typene er beskrevet:
http://www.biritapet.no/produkter/tapet.

Ja, du har sikkert rett i at det vil ta seg veldig bra ut med bare en vegg...Du kan se effekten på noen av bildene på hjemmesiden deres. Kanskje jeg rett og slett skal opprette en egen liten tapet-sparebøsse  Wink
   #3
 35     Stange     1
Vi har Biritapet på spisestua, og kan absolutt anbefale dette!  Helt nydelig spill i den når sola skinner! Vi har det i hele rommet, men har brystningspanel nederst. (kan prøve å legge inn bilde.. )  :-\

I utgangspunktet så skjærer du ut til vinduer og dører selv. Hvis du vil spare litt (mye) penger, så er det ikke noe problem å skjøte sammen to lengder. Man bare bretter to strå slik at det blir rette kanter, og legger disse mot hverandre.
Tapeten monteres ved at man stifter den til veggen. Enkelt. Siden den ikke limes kan den også taes ned og brukes på nytt.  Vet det er noen tilsalgs på finn.no bl.a.  ;)
  (trådstarter)
   #4
 18     østlandet     1

Vi har Biritapet på spisestua, og kan absolutt anbefale dette!  Helt nydelig spill i den når sola skinner!

Høres flott ut!! Vil veldig gjerne se bilde  Smile Hva gjør man for å få mannen til å gå for denne tapeten, tro?
   #5
 35     Stange     0
Skal lete fram noen bilder og prøve å legge inn!  :)

Hos oss var det faktisk mannen min som måtte overtale meg.
Men vi møttes på "halv-veien"  Han ville bare ha tapet, men jeg syntes det ble litt mye. Derfor ble det brystingspaneler!  ;)

Familien til mannen min har hatt Biritapet i mange år. Første gang i 85' da bestemoren bygget om huset. Etter det har både foreldrene hans, tanter og onkler hatt det. De har stort sett bare hatt det som kontrastvegg.
I det første huset vårt passet det ikke inn, men vi måtte liksom føre tradisjonen videre når vi kjøpe et hus der det passet.  ;)


   #6
 802     Akershus     2
Om tapeten er dyr, sparer du mye tid og arbeid med grunnarbeider.
Den stiftes bare rett på underlaget. Trenger hverken sparkling, grunning eller liming  Smile.
Ville dog vært litt forsiktig med å bruke den i forbindelse med åpne kjøkkenløsninger hvor det kan bli fettos i luften. Da renhold er forholdsvis komplisert.
   #7
 35     Stange     2

Om tapeten er dyr, sparer du mye tid og arbeid med grunnarbeider.
Den stiftes bare rett på underlaget. Trenger hverken sparkling, grunning eller liming  Smile.Ja, det er helt genialt!  Vi har stiftet vår over gamle stygge panelvegger. Synes ikke i det hele tatt. Trenger ikke å være helt slett underlag.
En annen ting som er bra med slik tapet er at du aldri vil se hvor det har hegt bilder. Den blir ikke falmet, og spikerhull synes ikke.
Som du ser på bildene har vi valgt å skjøte tapeten ved vinduene. Dette er så og si usynlig nå. 
Halmtapet: Inspirasjon, erfaringer og synspunkter - SP_A0166.jpg - Solvår
Halmtapet: Inspirasjon, erfaringer og synspunkter - SP_A0167.jpg - Solvår
Halmtapet: Inspirasjon, erfaringer og synspunkter - Spisestue 001.jpg - Solvår