#11
 672     Bergen     0

Min erfaring er at dersom du grunner med vanlig veggmaling legger denne seg som en hinne på gipsen. Når går på med limet som inneholder sykt mye fuktighet, kan den dersom det er dårlig kvalitet, slippe gipsen. Dermed sitter ikke ting ordentlig fast, det oppstår fort bobler osv


Var akkurat denne blemmen jeg gikk på ved helsparkling. Malte to strøk med vanlig billig veggmaling, og så limte opp Biora miljøvegg med billig lim. Ble masse bobler, men fikk fikset boblene med medisinsk sprøyte med lim. Men for et arbeid, vil ikke begi meg ut på det igjen.
Siste redigering: Thursday, November 11, 2010 9:52:43 AM av Lurveleven

   #12
 8,022     Bærum     0
Billig maling som grunning er det aller verste. Brukte en gang noe Jotaplast (var ung og naiv og fikk det anbefalt på maxbo). Makan til møkkamaling. Malingen bare "falt av" gipsveggen når tapetlimet kom på.

Begynner å bli ferdig med maling og sparkling i livet. Ferdigmalte plater er det som gjelder for meg nå  ;D ;D
   #13
 88     Tørvå City     0
Har fått svært mange forskjellege råd frå dei eg har snakka om (noko som gjer at eg vart usikker), men no står det mellom limvask og heftgrunn. Etter å ha lagt so mykje pengar og arbeid i prosjektet, orkar eg ikkje tanken på å måtte gjere opp igjen arbeidet eller få 50 % resultat. Prisen på heftgrunn ligg vell rundt 850-950 kr for 10 l. Er det i sofall heftgrunn V som er tingen?
   #15
 88     Tørvå City     0
99 kr for for 5 l? Meinar på eg såg at 10 l Casco kosta ca 500 kr i det eg hasta forbi hylla.
   #16
 12     Trondheim     0
Hei. Hvis du har skjøtesparklet gipsplater, hvorfor skal du legge fiberduk? Med fiberduk vil alltid skjøtene vises. Sparkler du gipsplater bra nok, så får du helt slett vegg. Skjønner ikke at så mange på forumet velger å legge fiberduk oppå gipsplater. Dette er jo bare tull.
   #17
 88     Tørvå City     0
Platene er skjøytesparkla ja. Eg har fått inntrykket av at fiberduken dekkjer til småe feil, men du meinar also at den gjer ting verre?

Det er sjølvsagt både arbeid og kostnader knytt til dette, so om det er heilt unødvendig er det flott å hoppe over dette.

   #18
 12     Trondheim     1
Hvis du skal legge fiberduken selv og ikke kan det, vil du risikere å få bobler i duken. Er det ujevnheter under duken, vil nok de fortsatt vises. Skjøtene på duken vil garantert vises. Mal 1 strøk etter sparkling, gå over med en 500 W lyskaster. Da skal du se alle ujevnheter. Sparkle en gang til, så male siste strøk.
   #19
 1,617     Rogaland     1
Jeg har aldri brukt fiberduk utenpå sparklede gipsplater.
Synes det er finere uten tapetskjøtene.

For å være sikker på at det ikke er noen skavanker i sparklingen bruker jeg alltid 1000w lyskaster i rommet når jeg sparkler. Settes den sideveis er det meget enkelt å se om noe trengs å flikkes på.
Gjør samme prosedyre etter å malt et strøk maling.
Selv om jeg ikke jobber som maler kan jeg med denne metoden få til fine resultater.
   #20
 5,569     0
Vi har malt direkte på sparkelen. Det er kanskje forskjell på sparkler, men vi har malt rett på både fin og medium sparkel + rett på gipsplater. Det har blitt helt fint. Struktur kan du også få med bare maling, ved å bruke ulike typer ruller etc.