111    3    1  

Helsparkling og sprekker i gammelt trehus

 27     0
Hei! Jeg har noen rom i et hus med sponplater der gammel tapet er fjernet (dampet og skrapt bort). Vurderer helsparkling, men har fått innspill på at dette nok vil sprekke opp etter hvert, spesielt siden det er et gammelt trehus med bevegelse i. Tips til hva jeg kan gjøre for å unngå dette? Ikke helsparkle, men legge tapet uten struktur i seg? Veggfornyer i stedet for helsparkling? Armeringsduk etter helsparkling?

IBT
   #2
 34     1
Jeg hadde et 70-talls hus som jeg prøvde å rive av tapet og helsparkle. Jeg klarte ikke å få bort all tapeten så det ble bobler under når jeg sparklet. Det endte med at jeg gipset alle vegger og sparklet og malte som Husbygger2018 nevner.

I ettertid fikk jeg høre at det er en mulighet å male over med oljemaling først før man sparkler slik at fuktigheten til sparkelen ikke trekker inn i restetapet og bobler opp. Men jeg er fortsatt usikker på om jeg hadde klart å fått det fint.

Men til gjengjeld gipset jeg taket i samme slengen og fikk en fin listefri finish SmileJeg vet om flere som har sparklet gamle sponplatevegger meg gode resultater. 70-80 talls hus. Jeg ville brukt remser i skjøtene som minimum.
Signatur
   #3
 1 294     Sandefjord     0
Etter å ha tatt av løs tapet, ville jeg sparklet ujevnheter, malt ett strøk får å se at underlaget er jevnt nok, og deretter lagt på slettvegg.