95    4    0  

Hjelp! Maling flasser, ny balkong. Hva er gjort feil?

 6     0
Overtok i bolig i 2014, da med en nymalt balkong. Denne begynte å flasse allerede i 2016, og nå er all maling borte. 

Noe er feil, men som den glade amatør jeg er så trenger jeg hjelp til hva gjør jeg nå for å at dette skal bli bra. Jeg ønsker at det skal se bra ut og at det skal holde lenge og ikke råtne.

Dette er sikkert elementært, men spør her likevel.

Hjelp, hva gjør jeg. Under er bilde både av gulvet der all maling er borte og rekkeverket der stor deler av malingen er borte
Hjelp! Maling flasser, ny balkong. Hva er gjort feil? - image.jpg - Shankly59

TSt
   #1
 9 440     0
Maling og stor vær påvirkning er en stort problem. Hvis en bruker moderne maling på alle kanter av et rekkverk så må det gå galt etter min mening. Det er fordi det vil trekke noe vann forskjellige steder (Skjøter, skruer, spikre osv) og dette vil ikke klare å tørke opp. På veggene er det lufting på baksiden av kledningen som sørger for at denne tørker. På rekkverket finnes ikke slike umalte flater. Derfor benytter jeg alltid f.eks. oljedekkbeis på rekkverket, bland det i samme farge som huset. Først bør en benytte grunning som Visir når det har blitt trehvitt.

Når det vaskes på forhånd benyttes vaskemiddel av den type med sopp og alge middel inkludert eller så tas dette på på separat.

Men en vil aldri få samme levetid på dette. Fordel også er at det er lettere å gjøre forberedelser neste gang når det ikke er maling.
HSt
   #2
 28 459     Lillestrøm kommune     0
Og terrassegulv kan aldri males av samme grunn
TSt
   #3
 9 440     0
Det er jo nå en fordel at all maling er borte uten at det er mere skade, da kan en velge mer egnet behandling uten alt for mye arbeid.
kip
   #4
 87     0
Nymalt balkong i 2014, men var balkongen/materialene nye?

Litt vanskelig å vurdere fra bildene, men særlig om det er gammel type impregnert fra før 2003 ville jeg heller bare byttet til nytt treverk. Da slipper du å slipe og rote med arsenikk og kromholdig treverk, som førøvrig ikke engang skal vaskes med kraftvask pga dannelse av heksavalent krom, og det blir nytt og fint med mye mindre arbeid.

Så veldig dyrt er ikke noen meter med nye trykkimpregnerte bord som kan passe som rekkverk.