89    4    0  

Jotun Glassfiberstrie slett vegg 30m

 191     oslo     0

   #1
 5 432     Akershus     0
Hva lurer du på? Har erfaring med lavstrukturstrie, men vet ikke om det hjelper i din søken.
  (trådstarter)
   #2
 191     oslo     0
Hei

Driver og pusser opp og har gammel Huntonit under. Har 2 leiligheter i huset og i den ene leiligheten fjernet jeg gammel Huntonit og la Mdf ubehandlet som jeg malte opp.

I leiligheten jeg holder på nå orker jeg ikke å rive gamle Huntonit plater. Jeg la glass fiber strie med fiskebein mønster rett på veggen for 20 år siden med bra resultat, ser da ingen grunn til at det ikke skal bli like bra / bedre denne gangen også. 

Nå som jeg pusser opp igjen tenkte jeg å fjerne all tapet grunne de brune platene med maling / sparkle hull ( Det ble ikke gjort sist) og lime opp ny strie/ tapet. Ønsker slett vegg, så da står valget mellom

https://www.megaflis.no/maling/glassvev-og--filt/nordsjo-fiberduk-forgrunnet-130g-45m-i-kartong

Eller glassfiber duken fra Jotun nevnt i 1. post. Forskjellen på disse er at Nordsjø duken er papirduk, mens jotun sin er glassfiber.

Det jeg lurer på om glassfiber duken er ett bedre valg pga styrken, og lurte også på strukturen i duken om den er helt slett. Er ikke så mye bilder å finne, men må vel prøve å finne en butikk som har denne på lager.
Jotun Glassfiberstrie slett vegg 30m - A9B686CE-F40A-4889-8256-AB77101B2A15.jpeg - belsby
   #3
 5 432     Akershus     0
Tror jammen jeg hadde forsøkt fiberduken fra Megaflis, så veldig enkel ut. Halvhard huntonitt er i utgangspunktet ikke det enkleste å tapetsere, det skal lite til før det blir luftbobler grunnet at limet fort tørker. Du har jo erfaring fra før, men bør legge vekt på å grunne ekstra godt, evt. limstryke for å få bedre heft. Selv med grunning av gipsplater opplever jeg at strie krever solid med lim.
HSt
   #4
 34 575     Lillestrøm kommune     0
Jeg har brukt en glatt glassfiberduk i tak, var litt usikker etter 1. lag maling men jeg tok en pusekloss og dro over taket den tok da bort noen utstikkende glassfibre før neste strøk maling. Det blir jo ikje speil glatt men en jevn fin struktur i malingen

Men så er jeg usikker på hva duken het.