406    4    2  

Jotuns universal heftgrunning skal ikke brukes på sparkel?

 17     1
Jeg har rullesparklet strie med Jotuns gule rullesparkel. Flekksparklet en god del, slipt. Oppnåd ok resultat men Ønsket å grunne for å fylle de minste hullene. Jeg hadde jo også billig maling til formålet men tenkte jeg kunne like godt bruke opp det som jeg hadde av jotuns universal heftgrunning.

Ser nå etter at jeg grunnet at det står eksplisitt på spannet, at produktet IKKE skal brukes på sparkel. Det er lørdag og Jotuns chat er stengt. 

Er det noen som har bommet slikt før meg? Skal sparkelen ramle ned, eller Putin banken på døren innen en time? Takker for råd. 

Ps: Rullesparkel er noe dritt. 

HSt
   #1
 35 891     Lillestrøm kommune     0
Jeg så det samme men hadde alt brukt den, men ikke forvent for stor forbedring 1. lag maling hjelper for det meste kun å vise hvor dårlig jobb en har gjort .. så det et lettere å sparkle mer.
   #2
 1 805     Sandefjord     0
Jeg ville ventet til grunningen har tørket. Og sett hva som evt skjer. Jeg tror ikke Putin dukker opp i mellomtiden…

Om det skjer en reaksjon mellom sparkel og grunning, vel så må man begynne på nytt. Tørker det fint og underlaget forblir hardt, vel så går det nok greit.

Usikker på hva som evt kan skje, men det er nok en grunn til at det er nevnt på emballasjen. Uansett en god påminnelse til oss alle om at man bør se på bruksanvisningen før man begynner😉
  (trådstarter)
   #3
 17     1
Nå har det begynt å krakkelere på de stedene der jeg brukte rimelig med grunning (altså ikke på de stedene der det er lite grunning, der sparkelen nesten synes gjennom). Om det krakkeler konsekvent på hele veggen er det nok ikke tilfeldig. Da blir det sliping helt til sparkelen 🫣
HSt
   #4
 35 891     Lillestrøm kommune     0
Det er forskjell på sparkeltyper, jeg måtte sparkle mer etter 1. strøk med maling og fortsatte med et nytt strøk med grunning. Trolig har jeg da hatt en annen spatkeltype enn deg for jeg så ingen problemer