9 702    8    2  

Male ny panel: Malingen sprekker opp - tørkesprekker!

 14     0
Hei!

Her vi bor nå har vi et kjempeproblem - og dette ønsker vi ikke å dra med oss inn i det nye huset.

Vi har montert panel i både tak og på vegger.
Når vi så har malt dette har resultatet vært meget bra!

Så går det et par måneder så kommer det meget stygge sprekker mellom panelene som ikke dekkes av maling. Jeg antar at dette kommer av at treverket tørker og panelet "setter seg" ?

Hva kan vi gjøre for å motvirke dette? Vi vil jo helst ikke vente 6 mnd før vi maler treverket i det nye huset!  Har det noen positiv effekt å kjøre på med luftavfuktere og varmeovner for å trekke ut fuktighet? Vil dette hjelpe? Tar ikke treverket skade av å tørkes ut så raskt?

Takker for gode råd - disse sprekkene i treverket er MEGET stygge!
Signatur

   #2
 745     Sponvika     0
Dersom panelen er ny og nymalt, så ville jeg ventet til Feb.-mars og lagt på et strøk eller 2 i sprekkene dersom det er dekkende maling dere bruker. Hva med ev. kvistlakk, er det brukt? ( dersom dere har furupanel )

petter`n
   #3
 49     1

Hvor lenge bør nymontert panel få tørke før man maler det?.

Vi har lagt panel som skal males, men vi må vel vente ei stund før vi gjør det?
   #4
 5     0
Be om så tør panel som mulig også mal den før dere setter den opp, deretter må dere nok vente med og ta de siste strøkene til våren når den er helt tør.
   #5
 21 481     Enebolig     0
Hva med beverpanel plater? Ser jo nesten likt ut og slipper sprekkene.
   #7
 940     0


Hvor lenge bør nymontert panel få tørke før man maler det?.

Vi har lagt panel som skal males, men vi må vel vente ei stund før vi gjør det?

Høres kansje rart ut men hos meg lå den i kjelleren i ca 5mnd før den ble satt opp & malt.Men etter 6mnd i nytt hus,var det frem med fugemasse & et nytt toppstrøk.
Signatur

Ken
   #8
 143     Oppland     1
Hvis det lar seg gjøre burde trevirke til innvendig bruk lagres i samme romtemperatur/luftfuktighet som det senere skal monteres i, og som Scott33 har funnet ut er en kjeller dårlig egna til den slags. Jeg bygde på stua i fjor høst og lagra 170mm brei panel og 95mm karmlister i den gamle stua, og klarer ikke å se at det har krøpet noe. Men uansett hvor tørt det er, tre er "levende", og et strøk maling før montering er nok absolutt å anbefale. Jeg gikk for trehvitt, og hadde på to strøk lakk før montering, og da er det ikke så lett å se om panelborda har krøpet litt. Men gjæringene er vertfall tette ennå.