85    7    0  

Male tidligere maltbetong/murgulv

 17     0
Hei

Jeg maler et kjellergulv som er betong/sement/mur (?). 
Gulvet er tidligere malt, men har flere flekker hvor malingen har flasset av, og hvor betongen synes under. 

Jeg har nå malt et strøk med trestjerners maling, men ser at de flekkene vises som små fordypninger med litt mørkere farge. I etterpåklokskapens navn burde jeg vel ha skrapt vell alt, men det er nå for sent. Er det noe jeg kan gjøre, før jeg legger på strøk nr2?

Male flekkene i tre strøk?
Legge på en slags sealer eller primer på flekkene?
Sparkleover flekkene?

Ps: flekkene er stort sett rundt 4x4 cm store. 

Takk for råd. 

TSt
   #1
 12 102     0
Hvor gammel var malingen fra før ? Desverre er min erfaring at det kommer til å flasse igjen hvis det ikke er gjort noen siden sist. Ofte er det fukt eller salt utslag som får det til å flasse. Jeg ville derfor vurdert å ikke ta noe strøk 2 siden det trolig bare fører til enda mere jobb i fremtiden.
  (trådstarter)
   #2
 17     0
Hei. Takl for svar.

Malingen var mange år gammel, og sitter godt. Har skrapet av alt det løse. Det kan godt være at det skjer igjen, og at det kommer nye sprekker etter hvert, men det kan jeg leve med.

Kunne det vært en ide å sparkle de flekkene som er der når første strøk har tørket, deretter male et strøk på flekkene som er sparklet, la det tørke, for å så gi alt et siste strøk?
   #3
 1 504     Sandefjord     0
Er dette et «fint gulv i en kjellerstue, eller er det et grovere gulv i en kjellerbod?

Avhengig av hvor fint sluttresultat du ønsker, velger du fremgangsmåte.

Dersom underlaget var fast, rent og tørt, kan det males. Maler du ett nytt strøk, blir fargen mer jevn (antar jeg, uten å ha sett gulvet eller å vite hva du maler ned).

Ujevnheter kan sparkles ut. Sørg bare for å velge en sparkel som er egnet for gulv.

Er det en kjellerbod, en kjeller gang eller et lagringsrom hadde nok jeg droppet sparkling. Men heller bare malt det med 2 fyldige strøk.
TSt
   #4
 12 102     0
Har malingen blitt slitt ned så har en forhåentligvis bedre kort på hånden enn om det er 1-2 år siden det ble malt og det flasser av.
HSt
   #5
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Sparkler en områder så blir overflaten glatt og området vil synes gjennom malingen pga struktur forskjeller i underlaget

Jeg tror også dette vil flasse på nytt så det er bare midlertidig
   #6
 5 130     Akershus     0
Om man sparkler, blir iallefall høydeforskjellen utlignet og mindre synbar. Det er forskjell på å sparkle en vegg med strølys og et kjellergulv. Ville utvilsomt ha sparklet. Pusser man litt bredt over, blir det antagelig lite synlig.
HSt
   #7
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Det kommer til å være en blank flekk synes vel like godt som den ruere flekken TS har nå. Så din konklusjon er egentlig at TS kan la være å gjøre noe.