13,125    15    0  

Male vegger i gangen (strie)

 20     0
Hei igjen!
Jeg har da tenkt lenge på å male veggene i gangen, da jeg synes fargen er helt fæl å se på. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive fargen, men jeg kan vel si at den er "blodrød". Uansett, så synes jeg fargen får gangen til å se trist ut. Veggene har strie som har blitt malt over. Det er to ting jeg nå lurer på

1) Fargen. Etter det jeg har skjønt så kan jeg ikke bare velge hvilken som helst farge. Velger jeg en lys farge så kan det hende at fargen ikke klarer å skjule rødfargen som er der fra før. Tror nok jeg kommer til å male veggen med lys farge så den ser litt mer levende ut. Er det noe spesielt jeg burde gjøre? Kanskje male veggen hvit og så male over med den fargen jeg hadde tenkt å ta? Hadde også vært fint om dere kunne komme med forslag til farge da jeg er litt dårlig når det gjelder sånt Grin.

2) Før jeg maler så må jeg nok rense den før jeg setter i gang. Kanskje litt dumt av meg å spørre, men er det noe spesiel måte å rense veggen på eller skal jeg bare vaske og skrubbe med salmiakk og vann?


jos
   #2
 20     0

Vår gang var kraftig rosa.... Ja, like ille som det høres ut.....

Uansett, jeg vasket strien, malte et strøk med grunning og tre strøk med maling. I alt fire strøk. Rosa fargen er blitt helt borte.


Mvh

Jos
   #3
 225     0
Jeg malte opp en tilsvarende gang med malt miljøstrie (mørk blodrødt) og endte opp med meget pent resultat med hvit vegg. Vasket grundig med salmiakk først, kjørte på et strøk heftgrunning, deretter et strøk billig takmaling og to strøk ordinær veggmaling.

Jeg trur det hadde holdt som ordinært med to strøk veggmaling, men jeg hadde tilgjengelig store mengder billig takmaling og skulle uansett male taket. Så for å være helt sikker på å få total dekking så ble det slik...

Resultatet ble uansett meget bra og er umulig å se fargeforskjell på et området med malt treverk og det malte tapetet. Bare være nøye på vaskinga og bruk ammoniakk eller syntetisk vaskemiddel, selv om grunning biter på det meste.
  (trådstarter)
   #4
 20     0
Aha, da har du samme farge på veggen som meg da. Må si at fargen vi har er helt ille, det synes i hvert fall jeg. Hmm, så før jeg begynner med å male så burde jeg kjøre på med et strøk heftgrunning? Ok, da får jeg bare skrive det i lista over ting jeg burde kjøpe før jeg setter i gang. 1 strøk grunning og 2 strøk med maling burde holde? Føler at det her kommer til å koste mer enn fire-fem hundrings, men jeg får tåle det.

Forslag til farge btw? Er veldig usikker angående dette. Kanskje satse på noe gråaktig?

Takk for svar forresten Smile
jos
   #5
 20     0

Ok, da får jeg bare skrive det i lista over ting jeg burde kjøpe før jeg setter i gang. 1 strøk grunning og 2 strøk med maling burde holde?


Jeg måtte ha tre etter grunning. Fikk beskjed fra maleren at om det var vannmaling fra før, så kunne jeg bruke vannbasert grunning. Men om det var oljemaling så måtte jeg bruke oljebasert grunning. Om jeg ikke visste, så var det sikrest med oljebasert.

Mvh

Jos
   #6
 22,342     Akershus     0
Det er ikke sikkert du trenger grunning, men hvis du skal bruke en så bør du bruke en med tilnærmet den fargen du skal male med. Spør om butikken kan tilsette pigment. (Det er ikke alle som gjøre det..)
   #7
 75     0
Vi har nettopp malt en mørkerød kjellerstue med malerstrie to strøk med hvite Claro (Jotuns fargenavn). To strøk Butinox dekket helt perfekt.

Vindfang og hall, som var dekket med mørk rosa vinyltapet ga seg for samme hvite Claro med ett strøk vannbasert grunning (Butinox) og to strøk med samme Butinox-maling som kjellestua.

Vi vasket ikke først siden huset var veldig pent nedvasket.

Lykke til med malinga!
Signatur

  (trådstarter)
   #8
 20     0
Hva burde jeg gå for, blank eller matt maling? Eller kanskje en mellomting?
   #9
 23     0
Her var det noen spørsmål, skal forsøke å svare etter beste evne.

Når det gjelder behandling av tidligere malt strie, vil jeg anbefale følgende:
- Vask (benytt et vaskemiddel som fjerner fett, smuss, osv. - eks husvask)
- Påfør så 1-2 strøk sperregrunning (eks jotun sperregrunn)
  Med to strøk vil den isolere omtrent hvilken som helst farge eller tusjing.
- Deretter påføres to strøk med vannbasert maling, gjerne akryl for en fin og holdbar overflate.

Kan ikke huske at du spesifiserte hvilken type gang dette dreier seg om, men om man tar utgangspunkt i et VF vil jeg anbefale en maling som forenkler rengjøring. Hender titt og stadig at noen støter borti veggen med et sko eller skitne hender, så her ville det vært fornuftig å benytte et produkt som ikke suger inn alt som setter seg på overflaten (eks lady easy clean - overflatetett maling i glans 10).
Alternativt kan man velge en maling med høyere glans (20-25), dette kan være en fordel i et lite rom om man ønsker litt refleksjoner av lyset.

Når det gjelder farge er dette et spørsmål som kan diskuteres i det lange og det brede, men noen alternativer kan jo for eksempel være:
- Lyse nøytrale gråfarger (noe som er in for tiden) NCS S1500-N; S2000-N; S2500-N; osv.
- Farger i disse trend fargekartene: Hvit te, Hvit Pepper, Bomull, osv. (Lady NOW - jotun)
- Klassiske farger: 1001 Egghvit
                            471 Lys Antikk
                            201 AntikkhvitHer har man alle tenkelige muligheter. Så uansett hva du ender opp med får du ha lykke til med prosjektet.
                           
  (trådstarter)
   #10
 20     0
Har fått kjøpt meg maling da. Vanntynnet Jotun vegg. En 2,7 L silkematt som jeg skal bruke som grunning, og en 2,7 L halvblank som jeg skal bruke som toppstrøk. Ville egentlig kjøpe heftgrunning, men butikken sa det ville funke greit å bruke maling som grunning. Det her er vel ikke så farlig?

Jaja, skal få begynne i dag da. Blir spennende å se hvordan dette her blir til slutt Grin