4 579    8    0  

Malerullen løfter opp maling når den ruller

 5     0
Hvordan unngår man skjemmende striper på vegg? virker som om rullen river opp maling der jeg allerede har malt. Betyr det at jeg må ha mer maling på rullen?
Alle råd blir tatt i mot med stor takknemlighet;)

   #1
 68     0
Regner med at du maler med moderne akrylmaling? Denne tørker svært fort så du må arbeide raskt, en og en lengde fra tak til gulv om gangen, med ett lite overlapp mellom hver lengde og aldri gå tilbake for å flikke før det er helt tørt. Da river du lett opp malingen.
   #2
 287     0
Hva er det du maler på da? Tapet/ tre eller annet? Har du riktig rull i forhold til malingen du bruker?
   #4
 899     Bergen     0
Rullen må aldri bli for tørr, og du må ikke gå tilbake på maling som begynner å tørke, da løfter malingen seg.
   #5
 5 568     0
Vi har malt ganske mange kvadratmeter i løpet av sommeren og høsten, men har aldri opplevd det du beskriver? Vi har bare brukt Lady Vegg 10 i ulike farger, og "vanlige" ruller av ulike typer og med ulik grovhet. Kan det være malingtype og underlag som ikke matcher?
   #6
 899     Bergen     0
Da har dere gjort det rett da! Men jeg har sett dette fenomenet, og årsaken var som sagt for tørr rulle, og at man skalle tilbake for å flikke på helligdager.

Derfor er jeg litt mer nøye på hvem jeg inviterer til dugnad.....  Wink
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Maler på sparklet murvegg med akrylmaling. Rullen jeg bruker er riktig og sparklingene er også bra. Så tipper det har noe med påføringsteknikken å gjøre
Takk for tips alle sammen;)

   #8
 211     0
Jeg har erfart noe lignende når jeg brukte rull og oljemaling. Det med rask tørketid blir vel da uaktuelt. Likevel løftet malerullen opp maling når jeg gikk over for å tette helligdager etter ca 2 minutter.  Tongue Og Malia-butikken anbefalte oljemaling på dette underlaget.
Noen som har noen forklaring??

Og en annen ting. Maila anbefalte en malerull som heter Mohave eller noen sånt (blå rull med kort bust). Men den etterlater små blå hår på veggen  >:(  Spurte Malia om dette, de anbefalte å rengjøre rullen før bruk i vann/white spirit. Jeg prøvde på nytt med ny rulle, men problemet vedvarte  >:(  >:(  Gikk over til Jotun-rulle, og problemet forsvant. Er det Maila som gir dårlige råd, eller er det meg selv som er problemet??  :P  ???