18,067    10    14  

Maling av panel, rulle vs pensel?

 533     2
Tittelen sier vel alt. Jeg holder på å male panel i disse dager og lurer på om jeg skal benytte meg av rulle (ganske bred) eller pensel. Er vel først og fremst mest interessant for det siste strøket (er på grunningen nå).

Tid teller selvsagt noe, men det ferdige resultatet er det mest avgjørende. Hva blir penest, bruk av rulle (og en liten pensel til å male midt mellom panel-bordene) eller å bruke en relativt bred å tjukk pensel (og en liten midt mellom)??

Lurer også på om jeg burde gå over alt panelet med et fint sandpapir etter grunningen, er det noe poeng i??

   #1
 318     1
Jeg ville ha kombinert rulle og pensel. Først ruller du ut malingen et eller to bordbredder i slengen, og så drar du over med en bred og flat pensel: Dette går raskere enn bare pensel, men du slippe "rullestruktur" i malingen og det er i mine øyne ikke pent på panel.

Ville også ha slipt lett over panelet mellom strøkene, og ihverfall over grunningen :-)

Sjekk Jotun sine hjemmesider for flere tips angående maling ;-)

  (trådstarter)
   #2
 533     2
Var denne kombinasjonen jeg endte opp med igår da jeg la grunning. Fungerer bra, men man må bare godta at det å male panel tar mye tid...

Du sier man burde pusse lett over ihvertfall etter grunningen, mener du med dette at jeg burde gå lett over med et fint sandpapir mellom de to ytterste lagene også??
   #3
 435     3
foreslår du driter i all pussingen - det blir like bra uten pussing- så bruker du heller den tiden du sparer på å ta deg en utepils på bryggen.
   #4
 318     2
Vet ikke om jeg ville ha utelatt pussingen helt, men dette er jo litt avhengig av hvor nøye man skal være og hvor "perfekt" man ønsker sluttresultatet. Etter grunningen har trefibrene en tendens til å reise seg, og det kan derfor være lurt å slipe over for å få en mest mulig glatt overflate. Dersom du bruker et pussebrett på forlengerskaft vil jeg tro at du både rekker å pusse lett over mellom grunning og 1 strøket, og i tillegg ha tid til en pils eller to Wink
   #6
 207     0
Vi har brukt pensel mellom og rulle på panelen. Brukte en liten rulle fra Jordan og det ble veldig fint resultat. Tok tape og dro av all lo som var til overs på rullen
Han i malebutikken sa at de som mener de får dårlig resultat ofte bruker billigruller og ikke går over den med tape Wink
   #7
 278     1

foreslår du driter i all pussingen - det blir like bra uten pussing- så bruker du heller den tiden du sparer på å ta deg en utepils på bryggen.Det blir absolutt ikke like bra uten pussing!!!!
Men det er jo bare å dra lett over med et pussepapir, så kjenner du godt forskjellen!!!!

  (trådstarter)
   #8
 533     0
ok, da pusser jeg. Kommer til å bruke et slikt pussebrett og bruke kanskje 160 eller 180 sandpapir.

Da pusser jeg de store flatene (på bordene), jeg kommer jo ikke inni sprekken mellom bordene når jeg bruker pussebrettet.

Burde jeg pusse inni denne sprekken når jeg skal pusse panelet? Eller er det bra nok å pusse selve bordene.
   #9
 278     1
Jeg pusset bare på bordene, brydde meg ikke om sprekkene. Og for meg ble det hvertfall godt nok; nå kan jeg dra over vegger og tak med en microfiberklut uten at små fiber fra kluten blir sittende igjen på veggen :)!
   #10
 22,342     Akershus     0

Du får se hvor mye treverket "reiser seg" og så vurdere hva og hvor mye du vil pusse. Noen ganger går det greit helt uten pussing, andre ganger ikke. Pass bare på at malingen er helt tørr når du pusser.