5 558    6    0  

Maling av tak (panel)

tor
 2     0
Hei,

Vi har tenkt til å male taket i huset vårt. Jeg snakket med en kar på OBS bygg og han sa at dersom treet var mer enn 25 år så slipper man å ta på kvistlakk, stemmer dette? Vårt tak er ca 30 år

Det ser ut til at taket er behandlet med lut eller noe lignenede (har et hvitskjær i seg), har dette noe å si for om man må bruke kvistlakk?

Det er ca 80 kvadrat med tak, så det hadde vært litt digg å sluppet kvistlakken  :)

mvh

Tor Olav

   #1
 22 342     Akershus     0
Jeg har malt gangen hjemme med oljemaling rett på kvister. Panelet er ca 20 år og dette ble gjort for to år siden. Ingen kvister synes. Dette er ingen garanti for at dette går hos deg.

Det finnes også grunning med hvitfarge som bla skal dekke kvister. Husker dessverre ikke hva den heter.

tor
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takker for svaret. Prøver kanskje selv bare i gangen først. Vil det ta lang tid før det evt synes?
   #3
 22 342     Akershus     0
Det kan ta en stund og er avhengig av hvor "tørr" kvisten er. Mine kvister synes ikke i det hele tatt etter to år.
   #4
 298     0
Stemmer det at når man har granpanel så trenger man ikke å kvistlakke? Bare å legge på 2-strøk maling? Er også veldig usikker på hvor blank maling vi skal bruke. Vi har ferdigmalte plater på vegg i egghvit. Noen som har synspunkter?
   #5
 3 704     Ringerike     0
Riktig at grankvister inneholder mindre harpiksstoffer enn furu og derfor brukes mye gran til malt panel. Men grankvister har lettere for å sprekke så det blir valget mellom pest eller kolera, kvisten kommer uansett etter hvert. Har hørt om en stavkirke som ble malt og etter 4-5 år så ble kvisten synelig  Sad
Signatur
   #6
 86     0
Vi skal male vårt tak også. En gamme maler tipset oss om en lakk som man kunne tilsette farge. Vente et par år til det var ferdig å gå også male det. Dette for å slippe sprekker. Du som har gammelt tak hadde nok klart deg med lakk og maling etterpå uten ventetid.

Er vel mindre arbeid å lakke alt i stedet for å ta alle kvistene.
Signatur