239    10    1  

Merke etter penselstrøk i kalkmalt vegg

 3     0
Hei,

Vi malte en vegg med kalkmaling for en liten stund siden, og gjorde alt de tipset oss om på butikken: først et lag med kvist- og sperregrunnlag, så et lag med vanlig maling i samme farge som kalkmalingen, og så malte vi med kalkmaling i kryssmønster og med en bred pensel vi fikk anbefalt. Vi er veldig fornøyde med resultatet på avstand, men når man går nærme veggen og studerer ser man veldig tydelig penselstrøkene vi har tatt. Er dette normalt, er det bare sånn det blir? Kan ikke finne noen bilder av en kalkvegg på nært hold. Vi skjønner ikke helt hva vi eventuelt kan ha gjort feil, men synes det er litt rart at man skal se så tydelig akkurat hvor vi har dratt penselen.

Setter pris på alle tips!

TSt
   #3
 9 370     0
Ja, er derfor en må tenker (eller ikke tenke) på hvordan kosten brukes alt etter hva en vil oppnå.  
TSt
   #5
 9 370     0
Hos Jotun står det at en skal ha Lady vegg i samme farge som kalk malingen først og så skal en ha et strøk oppå.
Det står videre:
"LADY Minerals er enkel å bruke og gir interiøret et vakkert og personlig preg. Det er det personlige uttrykket som er fokus.Vi anbefaler derfor at maleteknikken prøves ut på en liten testflate på forhånd for å finne frem til det uttrykket som du ønsker på veggen din."
HSt
   #7
 28 346     Lillestrøm kommune     1
Ja det blir akkurat slik som dere påfører dette produktet

Vil tro at dere burde arrangere en test på en dummy plate først for å se hva slags uttrykk dere vil legge igjen på veggen inne

   #8
 387     0
Jeg synes det ser ut som det er brukt for mye maling i strøkene i tillegg. Ser ut som litt for tykke lag, men at man ser penselstrøkene er normalt med denne type malingen. Alternativt bør man «øve» seg litt først for å finne det utrykket som man ønsker.
  (trådstarter)
   #9
 3     0
Tusen takk for svar! Hva tror dere er det beste å gjøre i vår situasjon? Vi har litt maling igjen. Kan man kanskje pusse ned der det er for mye maling, og bare male over på nytt i det området? Eller tror dere det vil skille seg ut fra resten av veggen?
   #10
 387     0
Min begrensede erfaring med kalkmaling er at hvis du prøver å flekke så blir det synlig, jeg hadde pusset ned og malt på nytt hvis du ikke er fornøyd med resultatet nå.