371    0    1  

Råd til materialvalg og type

 71     Vest.agder     1
Hei

I forbindelse med planlegging og snart anbud av snekker/maler arbeid ønsker jeg litt innspill på
materialvalg.

Entre : Er litt usikker på hva jeg skal gå for i Entren, Vurderte gips både på vegger og tak, Men føler kanske at gips på vegger i entre hvor det for kan bli hengt fra seg litt fuktige klær, skitne sko som for kan spre skitt opp etter veggene og at dette ikke er så robust. Ville det vært bedre å gått for f.eks huntonitt eller MDF plater her? Utfordringen er at det kommer en trapp nedenfra og opp i entreen og jeg ser for meg at det er naturlig og la veggene her være like? Tenkte flis på golvene men manske snakker veldig varmt om gode vinilbelegg også, formeninger rundt dette?

Stue / Kjøkken : Laminat på gulv i stuedel. Litt lyst på flis på kjøkken men åpen løsning så usikker på hvordan det vil bli i praksis? Gips på tak og vegger. Men vurderte spon bak tv vegg for og ha bedre forankring for vegghengt tv, er det en god ide? Ønsker å skjule alt av kabler på tv vegg så tenkte å legge ett god trekkrør med litt dimensjon bak tv slik at jeg kan trekke kabler via dette. Er det en smart løsning?

Soverom :  Gips på tak og vegger var tanken.

Våtrom : Etter hva jeg har skjønt så er kanskje ikke det beste valget å ha gips i takene pga fukt? Men at jeg heller burde gå for ferdigmalte tak plater av noe slag? Synspunkter og tips til type mottas gjerne.

Teknisk rom: Flis eller vinyl på golv?

Garasje integrert i huset : Hva bør jeg gjøre med golvet her? Kun betong, eller bør jeg sette den inn med noe? Kanskje flis? Noen har rådet meg til varmekabler også her men jeg syns det virker litt unødvendig?

Hunderom :  Skal ha ett hunderom i forbindelse med innvendig sportsbod hvor hundene selv kan velge om de vil være inne eller gå ut i hundegård. Innedel skal selvsagt være isolert. Men trenger noe veldig slitesterkt på gulvet inne og som ikke tiltrekker seg fukt eller hvor lukt kan sette seg dersom de har ett hendig uhell. Noen forslag?

Utleiedel : Her tenkte jeg det ville være lurt å gå for litt mer slitesterke matrialvalg og ihvertfall ikke ha gips på veggene da man aldri har noen garanti for hvordan folk behandler leiligheten. Tenkte derfor mdf eller huntonitt på vegger og ferdigmalte takplater? Er dette en god ide?

Er sikkert mye jeg har glemt så hvis andre har gode tips å komme med hadde det vært kjempeflott Smile