174    4    0  

Rullesparkel - masse bobler. Årsak?

 25     0
Har glassfiberstrie og uønsket tapet i store deler av boligen, har derfor testet ut ulike typer renoveringstapet med dårlig resultat. Tapeten fjerner strukturen, men resultatene er ikke helt slett underlag som ønsket. Mer "knudrete/bølgete" og... stygt. 

Jeg har derfor testet ut helsparkling, noe som egentlig resulterte i ett svært godt resultat og ikke i nærheten så mye stress som jeg har fått inntrykk av innlegg her inne... Eneste problemet var at sparkelen etterlot seg en rekke bobler, slik at jeg måtte "ettersparkle" etter første malingsstrøk. Jeg vil anslå at jeg måtte flekksparkle 50% av overflatene grunnet bobler. Når jeg påførte rullesparkelen strøk jeg over en rekke ganger med sparkelspade for å fjerne boblene - men dette hjalp åpenbart ikke. 

Jeg forstår at det vil bli litt bobler, men syntes dette var ekstremt.

Hva er årsaken til boblene og hvordan minimere dem? Jeg brukte Jotun sin rullesparkel.

Slipte med Mirka sitt slipeverktøy som man kobler til støvsuger, noe som resulterte i støvfri sliping... det så ikke ut til at det var støv på veggene etter sliping og jeg tørket ikke støv fra veggene.

   #1
 85     Nordre Follo     0
Det blir bobler når det er støv igjen på veggen.

Hadde du dratt over med hånden eller en støvklut hadde du nok blitt overrasket over hvor mye som blir igjen.

Jeg pleier å støvsuge og gå over med støvmopp 2 ganger på veggen.
   #2
 1 771     Sandefjord     0
Jeg har mer troen på å legge på et veldig fyldig første lag. Det reduserer antallet luftblærer. Neste lag kan ha normal påføringsmengde.

Alternativt kan du velge en sparkel som er tilpasset tette (ikke sugende) underlag, altså malte underlag. Det vil også gi mindre luftblærer. Men igjen må du legge på et fyldig første lag. Det er avgjørende.
HSt
   #4
 35 452     Lillestrøm kommune     0
Disse boblene rapporteres av alle som rullsparkler med unntak av 1 eller 2 innlegg her på BB, hva de gjorde for ikke å få det husker jeg ikke

Tror det er lettere å reparere enn å legge på for mye