164    8    0  

Rullesparkling og pussing - Hva gjør jeg feil?

 2     0
Hei!

Jeg holder på med overflateoppussing av en gang, og har valgt å rullesparkle over en glassfiberstrietapet. 

Etter å ha pusset og vasket veggene, samt fjernet støv og løse deler, gikk jeg i gang med rullesparklingen. Etter litt prøving og feiling fant jeg til slutt ut at det var lurt å påføre en god del sparkel, slik at jeg ikke dro over en tørr vegg med bredsparkelen etterpå. Utfordringen er at selv med rause mengder sparkel (Jotun sin rullesparkel) så oppstår det mange små «hull» i laget, selv etter å ha dratt over mange ganger med bredsparkelen. Gjør jeg noe feil her, eller skal det bare pussing og flere lag til?

Etter å ha pusset og lagt på til sammen tre lag sparkel på en «testvegg», ville jeg pusse den klar for grunning. Pussemaskiner fra Jula fikk stort sett veggen glatt, men etterlot «hakk» og nivåforskjeller uansett hvilket papir (120-240) og turtall og teknikk (Konstant bevegelse, langsomt, hurtig, 8-tall, side til side) jeg brukte (har prøvd alt av anbefalinger). Kan det være en feil med maskinen? Bør jeg bare holde meg til slipebrettet og teleskopstativet?

Jeg ser i tidligere tråder at flere anbefaler reha-gips, mens andre sier at helsparkling/Rullesparkling går til slutt bare man ikke gir opp. Å gipse vil bli veldig kostbart og jeg har lyst å få dette til. 

Legger ved et bilde av hull som er der etter lag 2 med sparkel og ber ydmykt om råd for veien videre.
Rullesparkling og pussing - Hva gjør jeg feil? - 9AD124B4-977C-4F82-84C1-CDE9CFD7193D.jpeg - Hobbysisyfos

HSt
   #1
 28 346     Lillestrøm kommune     0
Jeg har lest om disse hullene fra hele min tid her på
BB tror dette er noe som følger med

Det må sparkles flere ganger

Jeg har henvist før at helsparkling ofte tilfører «aldri mer»  klubben flere medlemmer
   #2
 520     0
Ja, det må være ett eller annet du gjør feil. For meg ser det ut som feilen ligger i utstrykinga av våt sparkel, at du får luft i sparkelen. Jeg har rullesparklet ganske mye, og aldri hatt dette problemet.
Regner med at du har sett Youtube-videoer?
HSt
   #3
 28 346     Lillestrøm kommune     0
Oi, en som har fått det til uten feilene, Bra! nå er det kanskje slik at de med problem er de som spør og dermed merkes best på forumet.
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Ja, det må være ett eller annet du gjør feil. For meg ser det ut som feilen ligger i utstrykinga av våt sparkel, at du får luft i sparkelen. Jeg har rullesparklet ganske mye, og aldri hatt dette problemet.
Regner med at du har sett Youtube-videoer?


Ok, takk for tilbakemelding!

Jeg har sett drøssevis av YouTube-videoer (som alle får prosessen til å se ut som en dans), lest meg opp i bøker og i ulike forum.

Kan det hende at det går for lang tid fra jeg ruller ut sparkelen til jeg begynner med bredsparkelen? Det kan gå noen minutter fra sparkelen ligger på veggen før jeg begynner med bredsparkelen. Jeg bruker litt tid først til å dra inn fra kantene (slik jeg har lært i Jotun-videoen).

Da skal jeg prøve å få dette bort i neste sparkellag. Bør jeg pusse ekstra mye før det?
   #6
 520     0
De hullene du viser på bildet bør være enkle å få bort. Men pass på at sparkelmassen din ikke er for tykk, den bør være ganske tyntflytende. Hvis du har sparkelbøtta stående lenge uten lokk, så tykner massen (du kan tilføre litt vann).

For å unngå hull så må du bruke ganske mye krefter på utstryking, og stryke ut i alle retninger. Det er tungt arbeid for hånd og håndledd. Et lite felt av gangen. Min erfaring er at det er lettere å få fint resultat med flere tynne strøk, enn å arbeide med veldig tykke strøk.
   #7
 197     0
Jeg er en av disse "Aldri mer" folka. Jeg har rullesparklet en del vegger faktisk, men det er mer pes enn morro. Det er faktisk lettere for min del å bare gipse og sparkle skjøter. Jeg føler det er forskjellige resultater med forskjellige tapet. Noen ganger får jeg ikke mye luft, mens andre ganger må jeg sparkle flere ganger for å få vekk luftbobler.

   #8
 117     Bærum     0
NB, det er stor forskjell mellom sparkel leverandørene Smile Noen er enkle å sparkle ut, mens andre er H***.

Som enkelte andre her påpeker så virker det som sparkelen er litt for tørr.