1,288    22    1  

Skjolder i maling på nymalt vegg

KHZ
 39     0
Vi har malt med en mørk farge i et nyoppført hus (Jotun Wonderwall) Den ene veggen er en pusset murvegg av Ytong, den andre veggen er en sparklet og pusset gipsvegg.

Det var ikke antydning til flekker timer etter at malingen hadde tørket, men dagen etter var det fullt av skjolder på veggen. Vi har prøvd med et strøk maling til (totalt 3 strøk) men flekkene kommer tilbake.

Noen som vet hva dette kan være?
Siste redigering: Monday, May 22, 2017 7:29:32 AM av KHZ
Skjolder i maling på nymalt vegg - IMG_0538.JPG - KHZ
Skjolder i maling på nymalt vegg - IMG_0541.JPG - KHZ
Skjolder i maling på nymalt vegg - IMG_0583.JPG - KHZ

KHZ
  (trådstarter)
   #2
 39     0
Ja, den ble både ristet or rørt som vanlig egentlig. Aldri opplevd dette før.. Sad
   #3
 7     0
Skjolder i maling på nymalt vegg - IMG_20231010_220637.jpg - KHZHei! Hva ble løsningen her? Har samme problem med masse skjolder og merker etter 2-3 strøk Jotun wonderwall😬Skjolder i maling på nymalt vegg - IMG_20231010_203436.jpg - KHZ
TSt
   #4
 14,319     0
Synes flekkene fra alle vinkler eller er det bare ved spesielle lysforhold ? Er det strukturen på veggen som gir problemet ? F.eks. et det er helt glatt under der hvor en har flekkene ?
   #5
 7     0
Har vell komt mer og mer frem. Det ble malt på lørdag. På søndagen så alt forsåvidt fint ut. Men nå på tirsdag/onsdag hadde disse merkene komt ennå mer frem. Vi malte først 2 strøk, deretter kom disse merkene. Vi hadde deretter en maler som malte med sperregrunning, deretter 2 nye strøk, samme resultat, om ikke verre. Merkene er lettere å se når det er mørkere på rommet. Det er gipsvegg og har vært sparklet på der en gang for lenge siden. Forsåvidt jevnt under der flekkene befinner seg. Rommet ved siden av som deler den ene veggen har også vært malt, men ingen antydninger til noen merker der..
   #6
 514     1
Jotun er egentlig oppskrytt maling, vi har brukt Infra sin veggmaling i hele øvre etasje og det er ikke en eneste skjold eller merke, vi brukte Jotun Lady ett eller annet i trappeoppgangen og den var helt rævva å jobbe med sammenlignet med Infra sin maling, billig er den også Smile

Utendørs har jeg brukt Butinox sin vannbaserte maling som jeg også like mye bedre enn Jotun sin maling, nå skal det vel sies at Butinox faktisk eies av Jotun også da.
   #7
 7     0
Så du tenker at det kanskje er selve malingen som er problemet? Det vi frykter mest er at det er fuktskader! Men ville det komt så lett igjennom så fort?

   #8
 1,088     Trøndelag     0
Hvis flekkene kommer tilbake på samme sted etter overmaling så er det noe i/ på veggen som trekker igjennom. En mulig løsning kan da være et par strøk sperregrunning.
HSt
   #10
 36,401     Lillestrøm kommune     0
Men dere er sikker på at det ikke er strukturen i overflaten ? Det skulle kanskje vært mer synlig hele tiden er kanskje motforestilling mot det. OBS bygg på
Alnabru hadde glans prøve av samme farge utstilt en skulle egentlig tro at fargen var forskjellig