126    8    0  

Skjoldet/ulik overflate på vegg etter flekksparkling

 4     0
Jeg har flekksparklet hull i en gipsvegg. Etter å ha malt ser jeg at det er anderledes overflate (glattere) på det sparklete område. Det er mer "nupper" på resten av veggen, dette til tross for at jeg har brukt samme type malingsrulle. Dermed så blir det en synlig flekk på veggen. Har malt to ganger nå.

Noen som vet hvorfor det blir slik, og hva man må gjøre?

Det rare er at jeg har jo sparklet skjøtene på gipsveggen, og her er det absolutt ikke mulig å se forskjell på sparklet område og gipsplaten..

HSt
   #2
 25 850     Lillestrøm kommune     0
TS er inne på problemet det er struktur/glans forskjellen i underlaget
  (trådstarter)
   #3
 4     0
Litt vanskelig å få det tydelig på bilde, men du ser det kanskje her?

  (trådstarter)
   #4
 4     0
Litt vanskelig å få det tydelig på bilde, men du ser det kanskje her?

Skjoldet/ulik overflate på vegg etter flekksparkling - 20200330_000055.jpg - Vakla
   #5
 1 226     Sandefjord     0
Det er ulikheter i underlaget som er årsaken. Det hjelper dessverre ikke å male flere strøk. Skal du ha en jevnt og pent sluttresultat, så behøver du en ensartet overflate før du maler. Flekksparkling gir en slett vegg, men ulik struktur. Malingen i seg selv kan ikke skjule dette.

For å skjule flekksparklingen kan du forsøke å pusse sparkelflekkene med grovt sandpapir, slik at sparkelen ligner på resten av veggen. alternativt kan du helsparkle eller legge ny slettvegg før du maler på nytt. Jeg ville forsøkt å etterligne strukturen til veggen i flekksparkelen😉
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Så det du sier er at gipsplater og sparkel har ulik overflate og vil derfor gi ulik finish.
Hvordan kan man da sparkle skjøtene mellom gipsplater uten å få en ulikhet melllom skjøt og resten av veggen? Jeg har brukt samme grovhet på sandpapir og malerull som når jeg monterte veggen. Skjøtene mellom gipsplatene er helt umulig å se.
   #7
 390     Sarpsborg     0
Har du brukt finsparkel?
Støtter forslag om å pusse med litt grovt sandpapir på flekken og i området rundt.

  (trådstarter)
   #8
 4     0
Får vel forsøke det. Men jeg har altså brukt samme sparkel, samme sandpapir og samme mallerull som på skjøtene. Hvorfor blir det da ulikhet på flekksparklingen, men ikke på skjøtene?? Det er umulig å forstå.
HSt
   #9
 25 850     Lillestrøm kommune     0
Du har en blank flekk med malingstruktur rundt. Når du pusser større flater blir strukturen likere selv om du evt ikke ser det.

Det kan også hende at du i tillegg har pusset deg en dump i veggen, den synes også enda bedre når malingen kommer på.