140    5    0  

Skjøt mellom tapet

 46     0
Hei, 

Noen som har noen tips for å få skjøter mellom tapet /veggfornyer til å være minst mulig synlig?

Har prøvd å sparkle skjøt men det har begynt å sprekke opp. Er det noen måter å unngå det på? Finnes det sparkel som er bedre egnet til dette?

Papirremse i dette tilfelle ser jeg som uaktuelt da det bygger så mye ut. 
Skjøt mellom tapet - received_2528053500660546.jpeg - amatørsnekkeren

   #1
 1 498     Sandefjord     0
Om tapeten åpner seg, så kan man forsøke med lim, og presse utstående tapet inn igjen.
Er det sprekk som skyldes at tapeten har trukket seg bort fra hverandre, så er det sparkel som gjelder. Unngå å få sparkel på tapeten. Det er kun sprekken som bør fylles med sparkel. Dersom tapeten har litt struktur, bør også sparkelen ha litt struktur. Feks ved å stryke over sparkelen med en pensel før den tørker/slipe over med et grovt slipepapir. Ville valgt en medium sparkel.

Lager du en bred stripe med sparkel som går ut på tapeten og glatter den med en sparkelspade, så ender du opp med en synlig stripe. Også etter overmaling.
  (trådstarter)
   #2
 46     0
Ok takk for svar. Men om det er fordi tapeten har strukket seg fra hverandre, vil det skje igjen eller er det bare første gang under en lengre tørkeperiode av lim etc?

Skjøter av gipsplater må man jo bruke sparkel remse for å unngå det. Men det er vel kanskje fordi gipsplaten er "levende"?
TSt
   #3
 12 091     0
Hvis plater og tapet har skjøt på samme sted kan en vel ikke vente annet men hvis tapet skjøtes på spikerslag uten plateskjøt kan jeg ikke forstå et en skal få dette problemet.
  (trådstarter)
   #4
 46     0
Veggfornyer er i dette tilfelle satt på betongvegg. Er forøvrig veggfornyer som er ganske tykk. Antar at det er limet som bruker flere dager på å tørke skikkelig? Jeg sparklet skjøtene 24 timer etter jeg tapetserte.
HSt
   #5
 31 921     Lillestrøm kommune     0
Veggfornyer skulle da vært satt på frem til første hjørne uavhengig av materiale bak (selvfølgelig skulle overgangen vøre plan før den ble limt på)