5 106    6    0  

Spraylakkering av lister

 73     Tromsø     0
Er det noen som har erfaring med spraylakkering av lister? Skal pusse opp ganske mye, og prøver å spare litt. Derfor har vi tatt vare på listverk. Og så har jeg en kompressor stående. 2+2 tenkte jeg....

Det blir jo sjeldent så superbra når man maler lister med pensel. Plages med at penselen etterlater seg striper, og jeg har kjøpt en pensel som iflg. Jordan var perfekt når man ville ha en blank og fin overflate. Bruker Lady 40.   #1
 21 487     Enebolig     0
Min erfaring er at man må spraye eller rulle hvis man ikke vil se penselstrøk. Men så er kanskje det noe av sjarmen for noen?

Eneste malinga jeg har prøvd som ikke etterlater seg penselstrøk er Jotun Shipolin båtmaling.
   #2
 969     0
Det går helt fint.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 73     Tromsø     0
Takk for svar!

Men lurer på hva som kreves det av rommet/området jeg skal være i når jeg lakkerer? Og hvordan maling bør man bruke?
   #4
 585     Oslo     0
Hvis du ikke har noe erfaring med sprøytemaling, tror jeg du heller skal satse på pensel. Hvis du bruker lady 40 oljemaling er penselstriper null problem. Tynn evnt. malingen med litt white spirit og rør godt. Og bruk en pensel beregnet for oljemaling.

Signatur
   #5
 1 096     Oslo / Østfold     0
Har i disse dager malt diverse lister i et baderom. Brukte Lady 80 med en skvett white spirit. God Jordan pensel og null striper. Selv med halogenspotter ser listene ut som høyglanspolert sprøytet metall.  Furulister, et strøk heftgrunn, sliping med 125, Lady 15, sliping med 125, Lady 15, sliping med 300 og tilslutt Lady 80.
  (trådstarter)
   #6
 73     Tromsø     0
Jeg får striper av å male Lady 40 med pensel (bra pensel), men det kan kanskje skyldes at det e veldig varmt nå, og jeg har ikke forsøkt å tynne malinga. Har derimot tynna Lady 40 med vann for å bruke i malesprøyte, og det set ut til å funke bra. Det blir et jevnere og bedre resultat, helt uten rennemerker. Men tidsbesparende er det ikke, må male flere strøk  :-\  Og så bråker kompressoren noe innmari, så man kan ikke holde på når på døgnet man ønsker.