52    4    0  

Stripe skjolder på vegg etter maling

 5     0
Vi har malt stua. to av veggene fikk stripe-skjolder. Skjoldene synes ikke når man står rett overfor veggene, men de synes når man kommer inn i rommet og det er sol, altså når man ser veggene fra sidevinkel. I enden av stua, tilstøtende de skjoldete veggene, er det et stort (!!) og bredt vindu fra gulv til tak, som slipper inn mye sollys. Når vi tar ned persiennene synes ikke flekkene. 

Er det noe vi kan gjøre for å få vekk stripe-flekkene? 

Vi brukte stor fiberrull og forlengerskaft. Vi hadde mye maling på rullen og avsluttet i samme lengderetning som vi startet. Vi hadde det kaldt i rommet for at malingen ikke skulle tørke fort. Vi vendte rulleskaftet med åpningen samme vei som veien vi malte. Vi har valgt en lys farge (fargen kalk fra jotun) i matt, som skal gi mindre skjolder. Vi har malt tre lag nå og river oss i håret over hvorfor strip-skjoldene fremdeles synes i dagslys. Vi har brukt samme teknikk ellers i leiligheten, og der kan man ikke se stripene, det er dette gigantiske vinduet og vinkelen man kommer inn i stua fra, som gjør at stripene synes. Før var veggene eggehvite, da var det ikke tilsvarende stripe-skjolder. Veggen er betong/mur og skjoldene har ikke sammenheng med sparklede småhull (var svært få hull å sparkle og det er ikke der stripe-skjoldene er)

Vi synes ikke kalk-maling er en løsning, da vår erfaring er at slik maling flekker og vi er ikke så glad i det rent estetisk. 

Setter stoooor pris på hjelp!! Tror dere det vil gi et bedre resultat å hyre inn malere til å male et siste strøk? 

   #1
 4 525     Akershus     0
Slepelysets velsignelse Smile Dere må gjerne hyre inn en maler, men det du beskriver er til en viss grad innenfor standard, så du *kan* oppleve at maler ikke gjør det noe bedre, og ikke trenger å gjøre noe mer. Selvom dere ser det, og maleren også.

Heng opp et bilde eller noe Smile

.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Tusen takk for raskt svar, Thag:)! Beroliggende å høre at det antakelig ikke kan bli så mye bedre. Det ser veldig slett og fint ut når man står rett overfor veggen:)

To rettelser: 1. vi har ikke brukt fiberrull, vi har brukt en rull vi fikk anbefalt i maleforretningen fordi han mente at den vi kjøpte ville gi mindre struktur og at man ikke trengte å være like kjapp som med fiberrull.

2. vi har brukt slikematt maling, ikke matt.

Tror du det kan hjelpe å bruke fiberrull og maks matt maling?
   #3
 4 525     Akershus     0
Så malerspesifikke spørsmål er ikke jeg rette mannen til å svare på, desverre. Ikke mitt område Smile Men maks matt, er ikke det maling som tar møkk hele tiden om man tar på den?

.Thag
Signatur