4 756    4    0  

Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger

 530     0
Har en situasjon hvor jeg har en stue med relativ gammel tapet (med en slags "trådlignende" vertikal struktur), som er ganske vanlig. Denne tapeten har jeg malt i eggehvit. Har lagt inn noen illustrasjonsbilder, og som dere ser så har jeg åpnet inn dit det framtidige kjøkkenet kommer (har lagd åpningen større en tidligere, pga lavt i denne passasjen). Jeg må nok fram med sparkelen ettersom jeg har tenkt til å bruke gipsgjørner rundt denne åpningen (på begge sider, både stue og kjøkken-side). Siden jeg antageligvis må sparkle litt utover tapeten for å få overgangen fra gipshjørnene jevne, så har jeg vurdert å ta vekk den gamle malte tapeten på hele stueveggen som dere ser på bildet (jeg må uansett gjøre noe der det skal stå en vedovn).

Lang forklaring, men poenget er at jeg lurer på å bryte litt på denne veggen, og gjøre ting litt annerledes - for eksempel ved bruk av en litt annerledes fin tapet. Jeg har i hele huset tatt relativt "sikre valg", dvs panel i eggehvit etc. Har ikke tenkt å ha huset i mange år selv, så må være lettsolgt. Skal derfor ikke velge en veldig sprelsk farge eller tapet. Mitt spørsmål er om noen her har tips til hva jeg burde gjøre på denne veggen (når jeg først må fram med sparkelen). Er en annen tapet en god idé og hvilken farge i så fall? Burde jeg gå for samme type tapet, samme farge, eller bryte litt opp og velge noe helt annet??

Bildene viser to fra stuesiden og et fra kjøkkensiden for å illustrere.
Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger - stue1.jpg - kjakan2005
Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger - stue3.jpg - kjakan2005
Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger - stue2.jpg - kjakan2005

   #1
 298     0
Vanskelig å gi råd med tapet, smak og slikt vettu..

Hva med en lys tapet med litt sølv-aktig mønster eller lys grå. Det blir diskre og flott og passer til det meste også hvite vegger. Blir speiselt fint hvis du skal ha lyst kjøkken i rommet bak. Pleier å lønne seg å være litt modig med mønsteret når du bare skal ha en vegg. Ta et litt større mønster.   :D  Ellers så er det masse vakre farger for tiden. Jordfarger er visstnok moderne også.  ::) Må jo finne en dere liker selv..

Det finnes tusenvis av tapeter. Titt i blader og ta en tur til en forhandler, de har mønsterbøker. Jeg har lånt med meg bøkene hjem flere ganger - hjelper å se dem i riktig lys...

Jeg synes at Designers Guild har de nydeligste tapetene, men de koster jo litt da.. men en vegg er jo ikke så mange m2..


La ved bilder fra denne siden.


Blir ikke mye tapet hos oss siden vi har panel overalt, men skal få klemt inn litt tapetmønster innimellom på skapfronter og lignende. Tror stua di blir kjempefin. Det fine med nøytrale vegger er jo at du kan velge stort sett hvilken type tapet du vil på fondveggen og det vil bli flott uansett.  Grin
Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger - TAPET2.jpg - killaq
Stue, brytning på 1 av 4 stuevegger - TAPET.jpg - killaq
   #2
 134     0
En såkalt fondvegg er i mitt hode en kortvegg som ikke gjør så mye av seg. I stua di ville jeg valgt kortveggen sofaen står inntil som fondvegg/brytningsvegg. Tror kanskje det vil bli litt rart å ha den veggen du har tenkt på, med den store åpningen, som fondvegg.

Hvis du orker jobben, ville jeg heller gjort som følger: Veggfornyer (tykk strukturløs glassifbertapet) opppå den gamle strietapeten for å få glatte vegger på tre av veggene. Mal i en lys delikat farge. På veggen jeg anbefaler å bruke som fondvegg drar du av strie&%¤& og tapetserer med en tapet du liker. Syntes tapetene killaq foreslo var fine.
  (trådstarter)
   #3
 530     0
skal jeg være helt ærlig er jeg helt enig med deg egentlig. Grunnen til at jeg blir nødt til å tenke i disse baner er fordi jeg sliter med å ha plass til listverk på kjøkken siden. På grunn av kjøkkeninnredningen blir det vanskelig (men kanskje mulig med litt kreativitet når jeg setter opp stenderverket) å få plass til lysbryterne.

Det jeg tenker er å kanskje bruke gipshjørner på kjøkkensiden (mellom glattkant som dekker åpningen og gipsplatene på kjøkkensiden) og bruker vanlig listverk på stuesiden (samme listverk som har blitt benyttet på vinduer i stuen).
   #4
 298     0
Jo, jeg tror jeg også ville valgt en annen vegg. Den til høyre der sofaen står hadde vært fin, ja. Da vil du jo muligens se litt av mønsteret fra kjøkkenet også.  Smile