8 029    18    0  

Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål!

 925     0
Hei!

Her kommer en liste over ufattelig dumme spørsmål..bær over med meg.

Jeg er ENDELIG igang med mitt sort/hvitt-prosjekt i huset! Jeg tar det litt etter litt fordi jeg ikke gidder å låne penger for å pusse opp.

Så, første prosjekt er å male stuen. Den er nå delt i to med brystpanel (grrrrr) som jeg malte antikkhvitt da vi flyttet inn. Veggen over er hvitgul (grr).

Planen er å male veggen over helt hvit og brystpanelet sort. bare sånn for å ødelegge for fremtidige kjøpere :)

Har vært inne på tanken å fjerne hele faenskapen, men orker ikke maset med å fikse vegg dersom det ikke er vegg bak der fra før. Så det får bli i neste omgang.

Men fordi jeg er helt talentløs, kan jeg male rett oppå gammel maling? Maledamen i butikken sier ja, hvis ikke den er oljebasert..

Så, hvordan vet jeg om den er oljebasert? :P
Hvor mye maling pleier man å regne at man trenger? høyde ganger bredde ganger noe?

Det er jo selvsagt listverk over det hele (grrr), og disse malte jeg i samme antikkhvite som brystpanelet. jeg kom til å tenke på at nå da jeg skal male panelet, må jeg finne på noe med listene. Bør disse fortsette å være som de er eller skal/bør jeg male disse hvite som veggen over eller sorte som brystpanelet?

Det finnes noen steder i stuen det ikke er brystpanel, men der er det jaggu også lister..hva med disse? Jeg heller mot hvite lister over det hele, men er redd for at det ser jalla ut mot den sorte veggen.

Så gulv, så ett sort vinylgulv med parkettmønster på maxbo eller hvor det var. Hvordan er vinyl i forhold til alt annet? Og vil det se rart ut å ikke ha de "vanlige" fargene på gulvet? Jeg er såpass vanskelig av meg at jeg ikke vil ha det alle andre har..i tillegg synes jeg lyse gulv er driiiiiiiihiiitkjedelig. Hvordan er det forresten å bruke slike flisplater på gulv i en stue? teit?

Vil ha ett mykt gulv, som nevnt i tidligere tråder, som bikkja kan ralle rundt på uten å skli så fælt og som ikke viser så godt riper (må skaffe ny støvsuger med bust)

Alle sier det er så lett å legge gulv, er det sant? selv for en amøbe som meg?

Og en siste ting (foreløpig), når man maler i sort, bør fargen være matt eller litt glansfull?

Goddamn, gleder meg til jeg handler kjøkken..da slipper jeg å spørre om råd hele tiden :)

Takker på forhånd for nyttige tips! dette blir SÅ stilig!
Signatur

   #1
 189     0
Hei!
Grattis med igangsetting!

JEg har lært at man tager litt terpentin på en klut og gnir på malingen en plass det ikke syns for mye.  Kommer malingen langsomt av uten noe gugg så er det oljebasert, blir det rart og guggete er det vannbasert. 

Det er lurt å salmiakkvaske eller kraftvaske overflatene du vil male, da matter du.  Spes viktig om du skal male sort, tenk om det hvite under kommer om noen skader overflaten?  Ikke pent!  Hva med svart grunning?  Kanskje det finnes?

Hvordan er det forresten å bruke slike flisplater på gulv i en stue? teit?
Det går vel greit vel?  Hva med de nye klikkparkettene som later som de er skifer? 

Med listene kommer det vel an på hvor høyt det er under taket.  Samme farge til topps (dvs hvit) om det er lavere enn 230, kan bruke kontrast om det er høøøyt!

Ved gulvet følger man kanskje fargen til gulvet? Gir romfølelse. 
  (trådstarter)
   #2
 925     0
Ja, det jeg tenkte også..men det vil vel si at listverket ved brystpanelet blir sort og da kan jeg ikke avslutte der listene fortsetter men brystpanelet ender? Det vil vel se rart ut..
Signatur
   #3
 189     0
Vet ikke.  Kan du kjøpe svart krepp-papir, klippe remser, tape lett på og se om det blir kult eller teit?
  (trådstarter)
   #4
 925     0
Mja, jeg vet at det blir teit med sorte lister...men det blir nok enda teitere med to farger på dem..argh, forbanna dumme brystpanel! Fatter ikke at folk engang syntes dette var fint..herrefred!
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 925     0
Det blåser jeg i, for YES!!!! jeg pirket litt i panelenet idag(dvs rev av gode stykker) og hei sveis, der er det strie akkurat som over bare at den er i en annen farge som tydeligvis hele stuen har vært i...tear that sucker down!!!

Tips angående lister? Bør jeg ha nye eller kan jeg legge nytt gulv helt inntil veggen?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 925     0
I helgen rev vi deler av brystpanelet og har begynt å male! Dette begynner å bli fryktelig fin. Jeg ville ha en hvitfarge som ikke var helt hvit, så jeg valgte Lidingø hvit, eller Bomull som det heter i butikken. Jeg er fortsatt besatt av å se gult i alle farger, men har vel latt meg overbevise om at denne er mer hvit i dagslys.

Nå skal alt av trehvitt VEKK! Bare ett strøk på vinduskarmer foreløpig, må ha 3, men ser ufattelig mye penere ut allerede.
Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål! - DSC00051.JPG - Benedictee
Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål! - DSC00048.JPG - Benedictee
Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål! - DSC00050.JPG - Benedictee
Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål! - DSC00052.JPG - Benedictee
Signatur
   #7
 266     Øst Finnmark     0
Du får male etter MR.Bean! Maskere alt som ikke skal males, åsså putte sprengstoff i malingsboksen- og poff... Oppussing for de late med andre ord. He-he ;D

  (trådstarter)
   #9
 925     0
haha, aner ikke hva som er skjedd i dette huset..bak brystpanelet var det rødt, veggen over var gulhvit, men bak kjøkkenet er det jaggu grønt!!! wtf?

Svart/hvitt prosjekt: MANGE dumme spørsmål! - 275083.jpg - Benedictee
Signatur
   #10
 189     0
Jeg så nettopp bilder fra et nylig overtatt hus, der fant de at først var stua mosegrønn, så malt lysegrønn.  I siste malerunde hadde tidligere eiere ikke tatt ned bilder og fjernet møbler men malt rundt Shocked . Så når rommet var tomt kan du tro det var fint!